DANI SV. VIDA: U Rijeci najavljen bogat program obilježavanja od 12. do 15. lipnja!

Grad Rijeka i Riječka nadbiskupija predstavili su program kojima će se proslaviti Dani sv. Vida. Aktivnosti namijenjene svim skupinama građana, od djece do umirovljenika, najavila je Doris Šajn, voditeljica Kabineta gradonačelnika Rijeke, a vjerska slavlja predstavio je rektor Katedrale mons. Matija Matičić.

Šajn je kao centralni događaj istaknula veliku gastrofeštu 15. lipnja, na blagdan sv. Vida na Trgu 128. brigade i Trgu Republike Hrvatske. Fešta će započeti u 11 sati, kada će se građanima dijeliti porcije liganja na mornarski i štrudle od trešanja, a u isto će vrijeme klapa Nevera održati koncert na Korzu.

Međutim, kulturni i glazbeni program započet će u utorak koncertom dječjih zborova „Mali Riječani“ i „Morčići“ na pozornici postavljenoj na Trgu 128. brigade, a nastavit će se u nadolazećim danima nastupima vrtićke i osnovnoškolske djece.

Kao i svake godine, za djecu koja nose ime zaštitnika grada Rijeke bit će održan prijem na kojem će im biti darovani srebrnjaci, 12. lipnja u Dvorani kulture Hostela Dharma. U Gradskoj vijećnici u 12 sati, urednik Silvije Tomašević predstavit će knjigu Gjona Antonija „Tajanstveni morčići“, a u srijedu, 13. lipnja, u HNK Ivana pl. Zajca u 19.30 sati, održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima.

Ove će se godine na blagdan sv. Vida obilježiti 380. obljetnica polaganja kamena temeljca za katedralu, a Riječka će nadbiskupija održati misnu trodnevnicu te blagdanska misna slavlja.

Također, u perivoju Trsatskog svetišta, 14. 6. u 20 sati bit će održan Vidfest, festival duhovne glazbe na kojem će nastupiti zbor Schole Cantorum. Festival ima i humanitarnu notu, a prikupljena sredstva namijenjena su za riječki hospicij Marije K. Kozulić.

Detaljan program svih aktivnosti Dana sv. Vida dostupan je za preuzimanje:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari