Najveći svjetski stručnjaci estetske medicine stižu u Opatiju!

Tema Kongresa je “Od estetike do funkcije – od regeneracije do rekonstrukcije”, a organizira ga Hrvatska udruga estetske medicine u suradnji s francuskim i talijanskim kolegama

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen 1. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem u Republici Hrvatskoj.

Tema Kongresa je “Od estetike do funkcije – od regeneracije do rekonstrukcije”, a organizira ga Hrvatska udruga estetske medicine u suradnji s francuskim i talijanskim kolegama iz “Union Internationale de Médecine Esthétique” i “Società Italiana di Medicina Estetica“, naglasila je predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine, Elma Bunar.

Dodala je kako je cilj kongresa snažnije povezati stručnjake, napraviti bazu izvrsnih liječnika različitih specijalnosti koji će se okupljati i povezivati s ciljem obrazovanja i suradnje te razmjenjivati iskustva, razvijati i unaprjeđivati se u struci te postati ravnopravni partneri na europskoj i svjetskoj razini.

Prilika za razmjenu iskustva i novih znanja

Organizator Kongresa je Hrvatska udruga estetske medicine, a pokrovitelji Ministarstvo turizma RH, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, TZ Kvarnera i Opatije, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska liječnička komora, a podršku Kongresu dala je i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović.

Na konferenciji su sudjelovali pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elma Bunar i potpredsjednica dr. Asja Perović, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera dr. Vladimir Mozetič, prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Alen Ružić i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić rekla je kako je kongres prilika za razmjenu iskustva i novih znanja na području estetske medicine koja je jedna od najbrže rastućih grana unutar suvremenog zdravstva, istaknuvši kako je Primorsko-goranska županija dala značajan doprinos razvoju zdravstvenog turizma izradom strateškog dokumenta „Strategija razvoja zdravstvene industrije 2013.-2020.“ i realizacijom prvog cilja tj. osnivanjem Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

“To je prva asocijacija te vrste u Republici Hrvatskoj, a posebna odlika joj je sinergija i zajedništvo i privatnog i javnog sektora, zdravstvenog, ali isto tako i svih nositelja turističke ponude na području Primorsko-goranske županije. Posebnost je i sinergija sa akademskom zajednicom po čemu smo poznati i u međunarodnoj javnosti”, rekla je Malatestinić.

Program kongresa

Potpredsjednica Hrvatske udruge estetske medicine Asja Perović najavila je sam program kongresa koji će se održati u Opatiji 16. i 17. lipnja 2018. Kongres organizira Hrvatska udruga estetske medicine (HUEM) u suradnji s međunarodnim partnerima, a bit će to prilika za pobliže upoznavanje s ovom sve popularnijom granom medicine te za razmjenu znanja i iskustava na najvišoj međunarodnoj razini.

Istaknula je da je kongres podijeljen u više sekcija te je najavila brojna stručnjake iz estetske medicine koji će biti na 1. Hrvatskom kongresu estetske medicine.

Osim kao organizatori i sudionici ovakvih skupova, liječnici estetske medicine trebali bi u Hrvatsku privlačiti korisnike estetske medicine i na taj način dati doprinos razvoju zdravstvenog turizma jer psihofizičko blagostanje, kao srž estetske medicine predstavlja i jedan od selektivnih oblika ove turističke ponude.

Na konferenciji je istaknuto kako estetska medicina nije samo sinonim za filere i botokse, već preventivna, kurativna i tek onda korektivna medicina s ciljem održavanja čovjeka onakvim kakav jest za sljedećih nekoliko godina, a ne njegova mijenjanja u cjelini.

Na konferencije je istaknuto kako se Kongres u potpunosti uklapa u strategiju djelovanje Sveučilišta u Rijeci, a sam Kongres i brojni gosti koji će prisustvovati svakako će dati dodatnu vrijednost i u turističkoj promidžbi Primorsko-goranske županije.

Značaj Kongresa prepoznali su Hrvatska liječnička komora, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, Turističke zajednice Kvarnera i Grada Opatije te Grad Opatija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views