TRIBINA U PROSTORU MO ZAMET

Darijo Vasilić (PGS) sa Zameta poručio: Imamo rješenje za hrvatske umirovljenike

Darijo Vasilić i PGS večeras su na tribini s građanima u prostoru MO Zamet iznijeli svoju politiku glede rješavanja društvenog položaja umirovljenika

Darijo Vasilić i riječki PGS-ovci večeras su u potpuno ispunjenom prostoru riječkog Mjesnog odbora Zamet govorili o jednoj od ključnih društvenih tema – o životu umirovljenika u Hrvatskoj.

“PGS-ov i moj izborni proigram ima cijelo jedno poglavlje posvećeno upravo umirovljenicima. U trenutku kada hrvatski državni proračun dvostruko brže raste od BDP-a svakako se moglo i moralo osmisliti modele sustavnog programa posvećenog sugrađanima treće životne dobi i značajnije intervenirati u poboljšanje kvalitete, odnosno standarda njihova života.

PGS i ja ćemo se u Saboru srčano boriti za brže usklađenje mirovina i dostizanje visine mirovina u iznosu 50 posto prosječne plaće; uvođenje 13. mirovine i, na kraju, nešto inovativnije i drukčije od ostalih – predlažemo da maksimalno 30 posto mirovine može biti opterećeno troškovima stanovanja i komunalnim davanjima a da sve preko toga bude podmireno intervencijom države i lokalne samouprave iz njihovih socijalnih programa.”, poručio je Darijo Vasilić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari