KREĆE NOVI CIKLUS ULAGANJA

Na Kvarneru novi vezovi, rive, šetnice… Stižu novi milijuni eura za uređenje pomorskog dobra na otocima i priobalju

Kreće novi ciklus ulaganja u luke i rive na otocima i priobalju. Više u video prilogu!

Ugovori o bespovratnim sredstvima za izgradnju i sanaciju pomorskog dobra dodijeljeni su u crikveničkoj gradskoj vijećnici, ravnateljima lučkih uprava te čelnim ljudima gradova i općina Primorsko-goranske i Istarske županije

“Ukupna vrijednost ovih danas dodjeljenih sredstva je 5,7 milijuna eura od 15 pa treba naglasiti da tu Primorsko-goranska županija prednjači. Nacionalna i europska sredstva i taj investicijski ciklus od preko 400 milijuna eura je krenuo, realizira se i mnogi projekti su već završeni”, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za Kanal Ri.

Sam proces od prijave za bespovratna sredstva do same dodjele ugovora o raspodjeli istih odvio se u nepuna dva mjeseca.

Foto: Kanal Ri

“Dobili smo upravo 250 tisuća eura bespovratnih sredstava za projekt uređenja šetnice za uređenje uvale Bok na otoku Susku. Čekali smo ovu dodjelu ugovora kako bismo pokrenuli javnu nabavu, odnosno traženje izvođača. Vjerujem da bi početkom godine svi radovi trebali biti privedeni kraju”, ističe gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ovim je novcem potaknulo početak čak 26 projekata od velikog značaja za priobalni turizam, ali i samo građanstvo.

“Planiramo ova sredstva uložiti za izgradnju dodatnih sto metara obalnog zida kojim ćemo dobit novih 40-tak novih vezova. Vezovi su namijenjeni u prvom redu domicilnom stanovništvu, oni imaju prednost, odnosno oni imaju prednost prilikom dodjela vezova.”,
rekao je ravnatelj Lučke uprave Crikvenica Mario Kružić.

“To je projekt sanacije i rekonstrukcije jedine stare rive u Lošinju koja služi od 1980. i sve do danas služi za povezivanje Malog Lošinja s otocima Suskom, Unijama i tako dalje. Imamo sada rok od dva, tri mjeseca da riješimo sve administrativno što treba, od javnog natječaja do odabira izvođača.”, poručio je Filip Balija, ravnatelj Lučke uprave Mali Lošinj.

“Županija već sada razmišlja o pribavljanju dodatnih sredstava iz europskih fondova kako bi što prije nastavili s preostalim infrastrukturnim projektima.”, poručila je zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, piše Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari