UVIJEK JE NETKO DRUGI KRIV...

Debakl maškara u Čavlima: Nakon sramotnog pa uklonjenog Škuribande Fureštića, od večeras visi pust – Novinarko Skandalčić

Naravno, uvijek je netko drugi kriv, a dežurni krivci su sada – novinari koji su izvijestili o skandaloznom podizanju pusta u Čavlima

Večeras je u Čavlima ponovno podignut pust nazvan – Novinarko Skandalčić.

‘Mudar’ je to odgovor udruge Čavjanske maškare na čelu s Goranom Mavrincem na izvještavanje medija o pustu kojeg su prvotno postavili i nazvali Škuribando Fureštić (ili Mračni Stranac) a onda ga, ponukani kritikama javnosti, skinuli, ‘obrijali’ i preimenovali u Novinarka Skandalčića.

Drugim riječima, po…ali se sami po sebi. Doduše, uz ispriku javnosti koju su pročitali prije podizanja Skandalčića. Za što im je onda on kriv, nije najjasnije kada su sami priznali svoj propust i zamijenili pusta.

I da, udruga Čavjanske maškare i dalje robuje stereotipima – njihov Novinarko nosi naočale i odijelo, premda su novinari današnjice uglavnom digitalni nomadi koji s laptopima, često u sportskom izdanju, rade u nejnevjerojatnijim zakucima zemlje i svijeta.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjetimo, pust Škuribando Fureštić je predstavljao migranta. Poznati riječki humanitarac Saša Pavlić je javno taj čin okarakterizirao rasističkim, označivši ga kao sramotnom porukom prema stranim radnicima u Hrvatskoj i migrantima.

Predsjednik udruge Čavjanske maškare Goran Mavrinac pravdao se kako su tim “izmišljenim likom” pokušali aludirati na događaj koji se zbio na Badnjak. Policija je s druge strane objavila kako nisu utvrdili pokušaj otmice na koji su se Čavjanske maškare referirale.

Podsjetimo, Primorsko-goranska policija je na Badnjak reagirala na objave o navodnom pokušaju otmice djeteta na području Čavli te su naveli kako nisu utvrdili obilježja niti jednog kaznenog djela ili prekršaja.

I tako je Novinarko obješen, a svemu su prisustvovala i djeca….

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari