Desetogodišnji Riječanin Mauro boluje od rijetke bolesti: HZZO roditelje ostavio na cjedilu, a novac im je potreban do kraja kolovoza

Maleni Mauro boluje od rijetke bolesti neokoštavanja potkoljenice, a u rujnu bi trebao na treću operaciju u Beč. No, to će se dogoditi jedino ako njegovi roditelji skupe novac za liječenje, kojeg nažalost, itetako manjka

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

I dok nekima s istom dijagnozom HZZO priznaje trošak liječenja u Beču, jedan dječak iz Rijeke tu priliku nije dobio. Maleni Mauro ima rijetku bolest neokoštavanja potkoljenice.

Točna dijagnoza glasi: kongenitalna pseudoartroza tibije i fibule ili problem neokoštavanja potkoljenice.

U rujnu bi trebao na treću operaciju u Beč. No, to će se dogoditi samo ako roditelji uspiju skupiti novac. Iscrpili su sve opcije – iza njih su krediti, zaduženja, donacije, posudbe novca od rodbine i prijatelja.

Na prvi pogled Mauro je kao ostali dječaci njegovih godina. Ali pogled na njegovu nogu pokazuje da život desetogodišnjaka nije mazio.

“U nogu su mi stavljali razne stvari, kao čavle i tako dalje i čekam novu operaciju i priznat ću malo me i strah”, kaže Mauro iz Rijeke.

Roditelji strahuju hoće li sakupiti novac za akontaciju koju bečkoj klinici moraju uplatiti do kraja kolovoza.

“Ona iznosi 62 tisuće kuna, trenutno na njegovom računu imamo 35 tisuća kuna, a ukupan iznos troškova boravka u bolnici/blic/predviđa se neka okvirna cifra oko 120 tisuća kuna”, rekla je Ines Hrelja Bara, majka nesretnog dječaka.

Mauro je rođen zdrav, a iz čista mira s četiri godine počinje šepati na desnu nogu. Uslijed jednog bezazlenog udarca puca mu kost potkoljenice, koja do danas nije zarasla. Obilazili su doktore u Zagrebu i Beču, a roditeljima nije jasno zašto oni sve moraju plaćati sami dok je dvoje djece s istom dijagnozom poslano na račun HZZO-a na operacije u Beč. Oni su dosad na Maurovo liječenje potrošili oko 350 tisuća kuna. Iduća, treća operacija je početkom rujna.

“Mauru će taj fiksator vadit kroz petu van, bušit će mu 25 centimetara kroz koljeno unutra i stavit će mu izvana tzv. Special T frames što se u Hrvatskoj ne stavlja”, pojašnjava dječakov otac Kristian.

Dječak kojemu kost nije zarasla ni pet godina nakon loma, obožava gledati nogomet. Igrati ne može. Mandžu toliko voli da su mu školski prijatelji uoči prošle operacije u Beču poklonili čudesan dar! Uz videoporuku samog Marija Mandžukića.

Mauro uoči svoje treće operacije uzvraća sa željama!

“Imam dvije želje, da skupimo novac za operaciju i da Hrvatska dođe do finala i da moj omiljeni igrač Mandžukić zabije gol.”

Barakovi su čvrsto uvjereni da se obje mogu ispuniti!

Za sve koji Mauru žele pomoći svojim uplatama i tako mu omogućiti liječenje u Beču prilažemo podatke za uplatu novca:

MAURO BARAK
GUŠĆ 54B
51000 RIJEKA
OIB: 96426986995

Jedinstvena identifikacijska oznaka u svrhu nacionalnog plaćanja – broj računa: HR33 2500 0093 1065 6404 9

Jedinstvena identifikacijska oznaka u svrhu prekograničnog i međunarodnog plaćanja – IBAN: HR33 2500 0093 1065 6404 9

Maja Brkljača
Foto: Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari