SASTANAK

Digitalna tehnologija je budućnost Gorskog kotara

Zamjenici župana Vojko Braut i Petar Mamula, sa suradnicima, održali su sastanak s članovima tima „Gorski kotar u srcu“ koji su predstavili svoj projekt usmjeren na jačanje sportskih aktivnosti, daljnjeg razvoja poljoprivrede kao i poticanje gradnje smještajnih kapaciteta te razvoja poduzetništva uz pomoć novih tehnologija u Gorskome kotaru.

Jedna od tema sastanka bila je i sustavna edukacija stanovnika svih generacija o digitalnoj tehnologiji koja je, zaključeno je na sastanku, budućnost Gorskog kotara.

Članovi tima „Gorski kotar u srcu“ Igor Vignjević, Željko Šljuka, Tanja Winter i Tomislav Mucafir svojom inicijativom žele potaknuti razvoj uvjeta za privlačenje financijskih sredstava iz europskih i nacionalnih izvora, čime bi se pomoglo uspješnom poslovanju sportskih klubova s područja Gorskog kotara, a nude pomoć organizaciji efikasnijeg poslovanja goranskih OPG-ova.

VIDEO DANA:

Kako su istaknuli zamjenici župana Braut i Mamula, budući da se radi o idejama koje su na tragu već postojećih županijskih projekata i planova na području Gorskog kotara, Primorsko-goranska županija kroz svoje institucije kao što je Centar za poljoprivredu PGŽ, Regionalnu razvojnu agenciju PGŽ kao i kroz Županijsku zajednicu sportova i Savez za tehničku kulturu PGŽ može pomoći u realizaciji nekih danas predstavljenih ideja, a u okviru zakonskih mogućnosti i nadležnosti.

“Naš je zajednički cilj da se u Gorskom kotaru ugodnije živi, uspješnije i efikasnije posluje te se pridonese demografskom oporavku tog kraja”, složili su se sudionici sastanaka. Tim „Gorski kotar u srcu“ najavio je nastavak razgovora na terenu u kojima će sudjelovati i ravnatelji navedenih županijskih institucija.

Uz zamjenike župana, na sastanku su sudjelovali Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, Ermina Duraj, zamjenica pročelnika Ureda županije, Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra i Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari