POSVETA MLIKARICAMA: Ove subote veselo u Dražicama, dolazi i popularni Jole

Foto: Općina Jelenje

Jubilarna deseta po redu manifestacija koja je posvećena legendarnim grobničkim mlikaricama, održat će se, u organizaciji Općine i Turističke zajednice Jelenje, ovu subotu, 20. srpnja u Dražicama

Šetnja “Putevima mlikarica”, izlaganje pokala hrvatskog nogometnog Kupa, nastupi Jose Butorca i Joška Čaglja Jole te veliki vatromet, samo su dio onoga što će posjetitelji doživjeti na jubilarnoj tradicionalnoj manifestaciji “Feral ki je pušćal sinjal”, a koja će se održati u subotu 20. srpnja u Dražicama.

Cjelodnevni program, inače, započinje već u 8 i 30 sati ujutro šetnjom “Putevima mlikarica”. U Martinovom selu, kod Gašparovog mlina, velike i male šetače će dočekati mlikarice Sonja i Biserka, s kojima će se posjetiti i Zavičajni muzej, a nakon doručka pokraj Rječine kreće se u šetnju.

Na putu će biti zaustavljanje kod gospodina Ladislava koji će pokazati svoje domaće životinje, a za mališane će biti prilike i za jahanje u Konjičkom klubu Vodičajna. U 9 sati će pak na nogometnom igralištu u Dražicama biti održano vježbanje s Markom Kruljcem.

Također u 17 sati počinje i turnir u briškuli i trešeti koju organizira udruga umirovljenika, dok će na središnjem trgu Predrag Janeš iz Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede kuhati sir škripavac.

Svakako zanimljivo će biti i izlaganje pokala hrvatskog kupa u suradnji s Nogometnim klubom Rijeka od 15 i 45 do 17 i 45 sati, a očekuje se da će se izlaganju pokala pridružiti i neki od Rijekinih nogometaša.

Večernji program pak najavit će pak, jelenjski svirači, a svečanost će voditi Mario Lipovšek Battiffiaca. Manifestacija će biti prilika i da se predstave neki od čakavskih pjesnika i autora pa će tako posjetitelji imati prilike čuti Sandru Žinić, koja piše pod imenom Ćakulona u glasniku Kostanj, potom pjesnikinju Vlastu Sušanj Kapićevu te Jadranku Cetina koja bilježi priče o starim zanatima. Nastupit će i mali Grobnički tići iz Dječjeg vrtića Podhum, dok će na pozornicu u 20 sati stići i poznati pjevač Joso Butorac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari