VIŠE OD KILOMETAR LAMPICA

Dječja bolnica na Kantridi večeras osvijetljena tisućama lampica. I mali pacijenti osjetit će duh Božića

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana trajalo je ukrašavanje zgrade kirurgije u riječkoj Dječjoj bolnici

Dnevno zgradom Odjela kirurgije Dječje bolnice na riječkoj Kantridi prođe stotinjak mališana. Iako ondje dobivaju vrhunsku medicinsku skrb, građevina je stara stotinu godina, a sada je dobila novo ruho.

Glazba, fritule i veliki pljesak obilježili su posljednji Božić na toj lokaciji, koji će se pamtiti. Sljedeće se godine sele na novu lokaciju.

Prijavu za lampice poslala je djelatnica koja na Kantridi radi 45 godina. Tu im je, kaže, posljednji Božić prije preseljenja u novu bolnicu.

Bila je to Helima Podrug, glavna sestra operacijskih dvorana Klinike za dječju kirurgiju koja je za RTL rekla da zgradu ‘obožava’:

‘Dječici će sigurno biti bolje u novoj bolnici, ali eto ja sam emotivno kao i svi djelatnici vezana za staru bolnicu, zato sam se i prijavila.’

Najavljeno je da će se montirati tristo metara lampica, a u istome je danu broj povećan na oko petsto do šesto metara lampica, ali onda se dogodilo pravo čudo – postavljen je kilometar i dvjesto metara lampica, odnosno 12 tisuća komada.

Reporterka RTL-a Danas posjetila je božićnu čaroliju na Kantridi, a više pogledajte u videu!

Organizator postavljanja lampica, Vedran Babić, otkriva da su postavili 12.000 lampica što znači – više od kilometar!

Lampice su u punom sjaju bolnicu obasjale danas točno 18 sati. Bit će to za male pacijente Božić za pamćenje. A mi im samo još možemo pšoželjeti brzo ozdravljenje i odlazak njihovim domovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari