PREGRŠT PROGRAMA

Dječja kuća ususret proljeću: od ležernog dnevnog boravka poslije škole do filmskih matineja

Dječja kuća ususret proljeću: od ležernog dnevnog boravka poslije škole do filmskih matineja

U Dječjoj kući u kompleksu “Benčić” razvija se proljetni programski ritam, koji bi, bar je takva nada organizacija okupljenih na njenom razvoju, trebao biti obilježen i izlaskom iz pandemijskog  oblika življenja koji je značajno utjecao na radionička i općenito dječja događanja, resurse i oblikovanje programa Dječje kuće. Ujedno, i gradilišni ambijent s prednje strane Dječje kuće nestaje te prostor s dolaskom proljeća postaje slobodniji i ugodniji.

Dječja kuća je svakodnevno otvorena za posliješkolske aktivnosti – pisanje domaće zadaće, posudbu knjiga i stripova u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka, igranje PlayStationa 5, društvenih igara, a zainteresirani za glazbu svaki dan u poslijepodnevnim satima mogu vježbati sviranje svojih instrumenata u prostoru na jedinstvenoj terasi. Time se Dječja kuća oblikukuje kao jedinstveni dnevni boravak za školarce u kojem je moguće odmoriti se, kreativno izraziti i učiti.  Djeci za dolazak na takve aktivnosti je ulaz slobodan, nije potrebna ni prijava ni COVID potvrda.

Od formalnijeg radioničkog programa nastavlja se održavanje Minijature, jedinstvene radionice arhitekture i urbanizma za djecu koja se u obliku male škole održava svakog ponedjeljka u suradnji s Društvom arhitekata Rijeka i Komorom arhitekata Hrvatske. Utorkom će se redovito održavati MMSU Lab, kao kreativna radionica na kojoj se tematiziraju postojeće umjetnine kroz rukotvorne radionice. Značajna novost je Art Attack: Put oko svijeta, kreativno-likovna radionica  koji će se redovito održavati subotom u 11 sati s temom svjetskih zemalja, a na kojoj će se kroz specifične likovne tehnike upoznavati različite kulture i estetike. Počinje se s Indijom.

VIDEO DANA:

U ožujku značajne novosti idu i na planu filmskih projekcija – od četvrtka 3. 3. te kroz cijeli ožujak u organizaciji Art-kina prikazivat će se najnoviji Batman, a od subote 5. 3. redovite postaju i jutarnje matineje i to projekcijom animiranog filma “Priča iz skrivenog grada: Banda čupavih repova” u 11 sati.  Sredinom mjeseca čekaju vas izvedbe predstave Oh la la Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

U Dječjoj kući u veljači s radom je počeo i snack&caffe bar “Baltazar” u kojem se u ugodnom ambijentu, dizajnerski privlačno uređenom prostoru, može uživati u soku, kakau ili kavi.

Sve odgojno-obrazovne institucije zainteresirane za vođeni obilazak Dječjom kućom s kombinacijom sadržaja o arhitekturi, urbanizmu i povijesti mogu se javiti na mail info@djecjakuca.hr ili na središnji info telefon 051 320 016. Sve informacije o programu, načinu prijavljivanja ili uključivanja dostupne su na web stranici djecjakuca.hr.

Uz sve navedeno u procesu planiranja su nove STEM aktivnosti, oblikovanje programa za bebe i predškolce, “gaming” turniri (…) koji će postupno sljedećih mjeseci postati dijelom redovnog programa Dječje kuće. Ujedno u subotu 26. 3.  Dječja kuća će proslaviti prvu godinu otvaranja, a u travnju nas čeka manifestacija Tjedan dobre dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka, a u lipnju i novo izdanje festivala Tobogan.

Dječja kuća jedinstveni je riječki centar kulture za djecu i roditelje u kompleksu “Benčić”, a kojeg programski oblikuju Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari