Predstavljene kandidatkinje za 25. Kraljicu Riječkog karnevala 2020.!

U borbi za titulu Kraljice je 6 kandidatkinja

Tradicionalna uvodna priredba Riječkog karnevala, Izbor kraljice i primopredaja ključa Grada, najavljena je danas na konferenciji za medije u Botelu Marina – 17. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, Riječki karneval dobit će dvadeset i petu predstavnicu, a maškare će preuzeti ključ Grada.

Tehnički realizator Izbora kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada, Vjeko Alilović, u društvu kandidatkinja za „zlatni plašt“, najavio je što nas sve očekuje ovaj petak u Dvorani mladosti.

Već uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, vodit će nas kroz zabavni program tijekom cijele večeri. Za dobar štimung pobrinut će se Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy Ri, a također će nas zabavljati i akrobati na štulama.

Ovogodišnje kandidatkinje, kako bi dobile „Zlatni plašt“, moraju brojnoj publici dokazati svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se moraju iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem. Tako će u pratnji svojih karnevalskih grupa odmjeriti snage i uzeti titulu one najšarmantnije te se pritom pobrinuti da se svi posjetitelji jako dobro zabave.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su:

Tajana Saršon Radaljac , Kunpanija z Halubja – Viškovo

Sara Kauzlarić, K.G. Simo via tamo – Zlobin

Dora Pilepić, K.U. Siti i pijani – Rijeka

Sara Matošević, K.U. Pom – F – Ri – Rijeka

Sanja Pešćica, Pusni odbor Spinčići

Sara Puž, K.U. Zijat, sost, tancat i pit – Matulji

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tijekom riječkog „petog godišnjeg doba“ Grad će dobiti i potpuno novu vlast.

Glavnu ulogu u primopredaji ključa Grada imat će gradonačelnik Vojko Obersnel koji će s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke prepustiti Meštru Toniju, Kraljici i maškarama sve do 23. veljače. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove Kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Plesnu grupu Flame i DJ Tommy-a Ri.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po 30,00 kn u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, osvrnula se na povijest Izbora Kraljice Riječkog karnevala te kratko najavila i ostale programe u karnevalskom tjednu pred nama.

Prekosutra, 17. siječnja s početkom u 18 sati Riječki karneval službeno započinje dizanjem pusta ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture Pehlin te ispred Doma Zamet. Na Pašcu i na Zametu će se plesati svakog vikenda tijekom Karnevala. Maškarani tanci u Domu Pašac počinju ovaj petak 17. siječnja u 21 sat, a Pusni tanci va Domu Zamet u subotu 18. siječnja u 20 sati.

Na brodu Marina se u subotu 08. veljače od 20 sati održava 8. Noć krinolina u organizaciji KU Veseli oldtimeri i Arhipelag d.o.o., koja je i ove godine humanitarna. Voditeljica razvoja proizvoda Boban – Štiglić najavila je i Dane smijeha u Karnevalu koji se održavaju u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Također podsjetila je i na već tradicionalno bogat program u sklopu Kazališnog vrtuljka u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajc. Istaknula je da se sva događanja i detaljne informacije o ostalim programima u sklopu Riječkog karnevala 2020. mogu pronaći na službenim stranicama Karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.

Meštar Toni i još uvijek aktualna kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak pozvali su sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti i da podrže sve kandidatkinje i naravno da navijaju za svoju favoritkinju.

Kako bi i ove godine Meštar Toni ispunio sve svoje karnevalske obveze na vrijeme Adria P.A. Škurinje ustupila mu je službeno karnevalsko vozilo, a ključeve automobila predao je Boris Skoblar iz Adria P.A uz kratku izjavu da mu je neopisivo zadovoljstvo i ove godine biti dio Riječkog karnevala i omogućiti službeno karnevalsko vozilo.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Izbor Kraljice Riječkog karnevala već je tradicionalno uvodna priredba Riječkog karnevala, kada maškare biraju najšarmantniju predstavnicu ženskog spola koja će u vrijeme karnevalskih svečanosti sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala. Izbor Kraljice svake godine predstavlja izazov brojnim karnevalskim skupinama Primorsko-goranske županije koje kandidiraju svoje predstavnice starije od 18 godina za „Zlatni plašt“ i laskavu titulu Kraljice Riječkog karnevala. Osim poznavanja karnevalske tradicije, kandidatkinje se moraju iskazati šarmom i duhovitošću, plesnim i glazbenim umijećem, a ljepota u ovom slučaju nije prednost…

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Ideja za Kraljicu Riječkog karnevala potječe od Turističke zajednice grada Rijeke; uz Meštra Karnevala javila se i želja za ustoličenjem ženske predstavnice maškarane vladajuće garniture te je Riječki karneval prvu Kraljicu dobio 1996. godine.

Do sada je Riječki karneval imao 24 Kraljice i to redom: Ivu Radić, Maju Skvažu, Maju Cecić Vidoš, Sašu Šofranac, Tamaru Tonković, Sanju Rončević, Kristinu Ožanić, Željku Radić, Anitu Knez, Ivonu Marčelja, Martinu Radetić, Marijanu Širolu, Ivanu Orlić, Teu Kik, Bojanu Batinicu, Ines Martinić, Ninu Simčić, Vedranu Dujmić, Vedranu Šegulja, Stellu Paris, Sandru Ložnik Videčak, Elaie Filipović, Ivu Ciceran i još uvijek aktualnu Nikol Marelju Bošnjak.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Uz izbor Kraljice, Turistička zajednica grada Rijeke tradicionalno nagrađuje i najbolji scenski nastup karnevalskih grupa u pratnji svake kandidatkinje, a u sklopu svakog Izbora Kraljice Riječkog karnevala održava se i svečanost primopredaje ključa Grada, kada vlast na kratko vrijeme prelazi u ruke maškara.

Rijeka ima pet godišnjih doba, složno kažu svi Riječani.

Svojom dugogodišnjom tradicijom i utjecajem na društvenu zajednicu, Riječki karneval najveći je i najpoznatiji javni događaj na području Kvarnera te u novije vrijeme najprepoznatljiviji dio imidža samog grada Rijeke.

Njegove veličanstvene povorke i maštovite priredbe čine ga jednim od najposebnijih karnevala u Europi i najznačajnijim mesopusnim događajem u Hrvatskoj. Karneval je tako uvršten na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi (Top 500 European Events), Sunday Times ga je proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu, a Turistička zajednica grada Rijeke dobila je nagradu “Zlatno turističko srce” kao organizator najbolje turističke manifestacije jugoistočne Europe u 2009. godini.

Riječki karneval dio je programa Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, kao jedan od najvidljivijih i najmasovnijih riječkih kulturnih događanja i brendova. Dođi na Riječki karneval i budi što želiš u riječkoj luci različitosti!

17.1. – IZBOR KRALJICE RIJEČKOG KARNEVALA I PRIMOPREDAJA KLJUČA GRADA – Dvorana mladosti

8.2. – DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada

23.2. – MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari