USPJEŠNO POSLOVANJE

Djelatnicima opatijskih Parkova povećane plaće, najzaslužniji su za bajkovit izgled grada!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Od 1. ožujka prosječno za 10 %

Na jučerašnjoj održanoj sjednici Nadzornog odbora tvrtke Parkovi d.o.o. donesena je odluka o povećanju osnovice plaća svih djelatnika od 6 %, što će vrijediti od 1. veljače 2021. te o dodatnom povećanju plaća koje će nakon nove sistematizacije radnih mjesta i korekcije koeficijenta stupiti na snagu 1. ožujka 2021.

Od ožujka osobni dohodak će dodatno porasti od 9,7 do 13,5 % posto, tako da će djelatnicima s najmanjim osobnim dohotkom postotak povećanja biti veći. Korekcija koeficijenta neće se odnositi na direktora i zamjenika direktora. Na razini tvrtke tako će plaće u prosjeku porasti za oko 10 %, kazao je predsjednik NO-a Parkova d.o.o. Đani Lukšić.

Parkovi d.o.o. su u 2020. godini uspješno poslovali, ostvarili ugovore i sa susjednim jedinicama lokalne samouprave te, usprkos pandemijskoj godini, poslovnu godinu završili sa 100 tisuća kuna dobiti i bez smanjivanja broja zaposlenih. Isplaćene su sve obveze prema kolektivnom ugovoru te nagrada za rad na kraju godine.

Povrh prava ostvarenih kolektivnim ugovorom radnicima je isplaćeno 307 tisuća kuna kroz nagrade za rezultate rada i stimulacije.

Najavljeno povećanje plaća osigurano je Proračunom Grada Opatije za 2021., izvijestio je direktor Parkova d.o.o. Ivan Bilobrk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari