BRIGA ZA MALIŠANE

Savjet mladih PGŽ darovao Dječjoj bolnici Kantrida didaktički materijal pribavljen od njihove ušteđevine

Danas se u Dječjoj bolnici Kantrida održala svečana primopredaja donacije didaktičkog materijala namijenjenog radu bolničkog Zavoda za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju. Pokretanje inicijative i ostvarenje donacije omogućili su predstavnici Savjeta mladih Primorsko-goranske županije.

Savjet mladih PGŽ uručio je psiholozima Zavoda za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju Dječje bolnice na Kantridi donaciju u obliku terapijskih slikovnica, radnih bilježnica, asocijativnih karata i knjiga koje emocionalno opismenjuju djecu i mlade te im pružaju psihološku potporu u ovim teškim vremenima.

Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je kako je Primorsko-goranska županija potpora KBC-u i Savjetu mladih PGŽ koji je svu svoju uštedu odlučio darovati djeci, onima koji su najpotrebitiji.

„Nalazimo se u prostoru koji je PGŽ prije dvije godine u potpunosti obnovila, a to ulaganje je ono što koristi svima. Mi nismo osnivači ove ustanove, osnivači smo osam drugih ustanova koje su također u ne tako dobrom stanju uslijed pandemije. Ali, ovdje se liječe svi stanovnici Primorsko-goranske županije i iz nama susjednih županija, stoga smo dužni usmjeravati novac poreznih obveznika u ono što će svima koristiti, pogotovo u ovo vrijeme“, rekla je zamjenica Medarić zahvalivši se svim djelatnicima na posebnom angažmanu u radu sa djecom.

 

Ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić zahvalio se Primorsko-goranskoj županiji i Savjetu mladih na donaciji koja će, kako je rekao, poboljšati kvalitetu skrbi najmanjih pacijenta i ubrzati njihov put ka ozdravljenju.

Također je istaknuo kako je ovo jedna u nizu donacija te je kao njenu vrijednost istaknuo to što je mobilna te će se moći koristiti i nakon preseljenja u nove prostore u novoj bolnici.

„Hvala donatorima i inicijatorima te kolegama koji će uz pomoć ove donacije učiniti rad sa djecom u području kliničke psihologije kvalitetnijim, sadržajnijim i samim time sa boljim ishodima“, rekao je Ružić.

Predsjednik Savjeta mladih PGŽ Robert Matić istaknuo je kako je Savjet mladih PGŽ na ovu donaciju potaknuo podatak da 20% djece ima određenih problema sa mentalnim zdravljem, njih 20% dobiva određenu zdravstvenu skrb, a uslijed pandemije koronavirusom koji također utječe i na mlade, ti podaci mogli bi biti i veći.

„Samim time smatramo da je potrebno ulagati više u prevenciju i praćenje mentalnih problema kod mladih osoba. Ovo je samo jedan mali dio pomoći kako bi se senzibilizirala javnost o ovom problemu“, rekao je Matić zahvalivši se također svim djelatnicima na predanom radu.

Događaju su prisustvovali i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Snježana Juričić i Ivana Rede, pročelnica Zavoda za kliničku psihologiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari