PUNO ZAHTJEVA

Do podneva Županijskom stožeru pristiglo preko tisuću zahtjeva za izdavanje propusnica!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Petrc je rekao da će se na sve zahtjeve u najkraćem mogućem roku odgovoriti, za što je zaduženo 20 službenika PGŽ

„Danas je u PGŽ 27 novooboljelih i 440 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se treći dan smanjio te iznosi 2890“ izvijestio je na konferenciji za novinare ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 205 osoba kao hitnoće. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijskih obrada danas iznosi 13%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata iznosi 162, od toga je na respiratoru 18 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana, nažalost, su preminule četiri osobe.

Ravnatelj Mićović je najavio i kako 27. prosinca dolaze u Rijeku 623 doze visokokvalitetnog cjepiva, a od tih doza, dvije trećine namijenjene su za domove za starije osobe. Na čelu tima za cijepljenje bit će liječnik epidemiolog. „U drugoj fazi se nadamo da će doći 523 doze cjepiva“ rekao je Mićović.

Pročelnik Ureda Županije i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite PGŽ Goran Petrc izvijestio je da je jutros u 8 sati profunkcionirao sustav e-propusnica.

“Do 10.00 sati Županijskom stožeru pristiglo je već oko tisuću zahtjeva za izdavanje propusnica. Važno je međutim reći da Županijski stožeri mogu izdati propusnicu za osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Primorsko – goranske županije i napuštaju područje županije, isključivo u dva slučaja: za osobe koje zahtijevaju medicinsku skrb te za putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće“, rekao je Petrc.

Zamolio je građane koji trebaju propusnice iz nekih drugih razloga da se izravno obraćaju na oglašene adrese ravnateljstva civilne zaštite RH, kako se sustav na razini Županije ne bi bespotrebno usporavao.

Stanovnici naše Županije koji ne mogu ući u sustav e-propusnice mogu svoje zahtjeve uputiti na e-mali adresu: propusnice@pgz.hr ili ih zatražiti telefonom na broj 051/351-724.

Petrc je rekao da će se na sve zahtjeve u najkraćem mogućem roku odgovoriti, za što je zaduženo 20 službenika PGŽ.

Također je rekao da zbog specifične situacije otoka Raba do kojeg se dolazi prolaskom kroz Ličko-senjsku županiju, u dogovoru s njihovom policijskom upravom za odlazak ili dolazak s Raba neće trebati propusnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari