DOBIT ĆE EU-MILIJUNE ZA OPREMU! Evo koje su tri škole iz PGŽ kandidirane za regionalne centre kompetentosti

Photo: Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Dana 13. srpnja bit će objavljeni rezultati prvog upisnog kruga u županijske srednje škole gdje učenike čeka 2.900 mjesta

Županijska pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin informirala je danas da je 10. srpnja posljednji dan za upise u srednje škole gdje ima ukupno 2.780 mjesta u javnim školama, a uz upisne kvote dviju privatnih srednjoškolskih ustanova taj se broj penje na 2.900 mjesta.

Učenicima je na izboru upis u 82 obrazovna programa a 13. srpnja bit će objavljeni rezultati prvog upisnog kruga.

Pročelnica je također izvijestila da je su tri srednje škole iz PGŽ kandidirane za Regionalne centre kompetentosti: Ugostiteljska škola u partnerstvu za srednjom školom iz Karlovačke županije, Medicinska škola u partnerstvu sa Zadarskom županijom te Elektroindustrijska škola kao partner školi iz Karlovačke županije.

Škole koje dobiju status Centra iz EU fondova dobiti će između 30 i 50 milijuna kuna za opremanje, istaknula je Stilin!

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je o nastavku provedbe projekt Komercijalizacije inovacija kojeg PGŽ u kontinuitetu provodi od 2009. godine u suradnji s riječkim Sveučilištem s kojim zajednički osnovala Zakladu preko koje pomaže inovatorima u financiranju izrade protototipa.

Za 2018.godinu Županija je u Zakladu uplatila 100.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari