DOBRE ODLUKE: Grad Rijeka plaćat će dežurnog pedijatra subotom, doplatiti kombi za mlade i studente s invaliditetom i opremiti klub za umirovljenike

Grad Rijeka osigurava sredstva za pokriće režijskih troškova i troškova rada voditelja klubova i domaćica u svih petnaest klubova za umirovljenike u iznosu od cca 700.000,00 kuna godišnje

Na današnjem gradonačelnikovu kolegiju pored razmatranja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2017. godini, odluke o novom unutarnjem ustrojstvu i organizaciji rada Dječjeg vrtića Rijeka te još nekih tema, doneseno je i nekoliko odluka kojima će biti poboljšan život naših sugrađana.

Idemo redom: Grad Rijeka je u financijskom planu za 2017. godinu osigurao 40.000,00 kuna za posebna dežurstva pedijatara – koncesionara u djelatnosti zdravstvene zaštite predškolske djece subotom u dežurnoj ambulanti u Cambierievoj 7, u vremenu od 7,00 do 15,00 sati, kako bi djelatnost primarne zdravstvene zaštite predškolske djece bila dostupna i subotom ujutro, jer to HZZO ne podmiruje, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Nadalje, Grad Rijeka sufinancira će nabavu kombi vozila za mlade i studente s invaliditetom.

Naime, Udruga za mlade i studente s invaliditetom PGŽ “ZNAM” još od 2006. godine provodi program prijevoza za studente i mlade s invaliditetom s ciljem povećanja mobilnosti mladih i studenata s invaliditetom na području Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Prijevoz se koristi primarno za odlazak na fakultete, a u popodnevnim i večernjim satima za posjet kulturnim i društvenim manifestacijama. U prošloj je godini osam studenata svakodnevno koristilo kombi vozilo za potrebe studiranja, dok je za ostale potrebe kombi koristilo 34 mladih osoba. Grad Rijeka je od 2006. Godine, otkako se program počeo provoditi, za program prijevoza izdvojio 863.000,00 kn, a u financiranju navedenog programa sudjeluju i Primorsko-goranska županija te Sveučilište u Rijeci.

Udruga “ZNAM” obratila se krajem prošle godine Gradu Rijeci, Županiji i Sveučilištu sa zamolbom za sufinanciranje nabave novog kombi vozila u potpunosti prilagođenog prijevozu osoba s invaliditetom, budući da se postojeće vozilo zbog starosti često kvari. Sve su strane iskazale interes u sufinanciranju, s obzirom na to da su zajednički sudjelovale u nabavi postojećeg vozila 2004. godine pa će Grad Rijeka u tu svrhu iz proračuna izdvojiti do 150.000,00 kn.

Odobrena su i sredstva za uređenje 16. kluba za umirovljenike i starije osobe.

Vijeće Mjesnog odbora Sveti Nikola pokrenulo je inicijativu za osnivanjem kluba umirovljenika i starijih osoba na svom području, s obzirom na iskazane potrebe većeg broja žitelja starije životne dobi iz tog dijela grada za mogućnostima organiziranog provođenja slobodnog vremena.

Vijeće se obratilo Gradu Rijeci sa zamolbom za dodjelu prostora i organizaciju klupskih aktivnosti u prostoru koji bi bio dostupan i slabije pokretnim osobama.

Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom za tu je namjenu odredio prostor u ulici Franje Čandeka 36 B/1, pa će se iz proračuna Grada za opremanje novog kluba za umirovljenike i starije osobe Turnić izdvojiti 70.000,00 kn.

Inače, Grad Rijeka osigurava sredstva za pokriće režijskih troškova i troškova rada voditelja klubova i domaćica u svih petnaest klubova u iznosu od cca 700.000,00 kuna godišnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari