INFOKUP 2017: Lijep uspjeh Riječana na državnom natjecanju iz informatike!

Antonio Erdeljac osvojio je treće, a Boris Španić četvrto i osmo mjesto na 26. državnom natjecanju iz informatike

Na državnoj razini Infokupa 2017, Boris Španić i Antonio Erdeljac, polaznici programa Budi++ riječkog Centra za tehničku kulturu, pokazali svoje znanje! Svaki je u svojoj kategoriji ostvario odličan rezultat – Antonio Erdeljac je osvojio treće mjesto u kategoriji razvoja softvera web aplikacijom za lokalno oglašavanje ZoneFunds, dok se Boris Španić plasirao na četvrto mjesto u kategoriji Logo te osmo u kategoriji algoritmi.

26. državno natjecanje iz informatike održano je u Primoštenu od 14. do 17 ožujka 2017. Na njemu su sudjelovali učenici iz cijele Hrvatske, od čega njih devet iz Primorsko-goranske županije.

Pored Borisa i Antonija, na državnom natjecanju od predstavnika iz naše županije visok plasman su ostvarili još Simeon Stefanović (Logo za 6. razred osnovne škole – osvojeno 3. mjesto), Karlo Španović (Osnove informatike za osnovne škole – osvojeno 3. mjesto).

U kategoriji Razvoj softvera, učenici Osnovne škole Petar Zrinski iz Čabra, na čelu s mentoricom Tanjom Šebalj-Kocet, osvojili su drugo mjesto za aplikaciju Trash GO.

Boris je učenik 7. razreda Osnovne škole “Zamet”, a Antonio 1. razreda Prve riječke hrvatske gimnazije. Za natjecanje su se pripremali uz mentorsku podršku Dina Ilića i Ivane Žužić, bivših polaznika programa za darovite učenike Budi++ koji su sada mentori novim generacijama.

Boris na natjecanju

Osim samog natjecanja, Antonio i Boris su se u četiri dana, koliko se natjecanje održavalo, uspjeli družiti sa svojim prijateljima i vršnjacima iz samog vrha mladih informatičara. Jedni od drugih su puno naučili, ali i zabavili. Ovo, kao i mnoga druga informatička druženja nisu mogla proći bez igranja društvenih igara, kartanja i kupanja na bazenu. Sve u svemu, zabava i učenje bili su povezani u jednu cjelinu te su i Boris i Antonio uživali u ovom natjecateljskom predahu od škole.

Boris i Antonio polaznici su radionica u sklopu programa projekta Budi ++, čije aktivnosti dugi niz godina provodi Centar tehničke kulture Rijeka, kroz koji se učenici i učenice pripremaju za različita natjecanja. Osim što sudjeluju u brojnim natjecanjima, polaznici ih i sami organiziraju. Projekt Budi ++ financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari