8 DANA PREDAVANJA

Na različitim lokacijama održan Tjedan sportskog usavršavanja PGŽ 2022.

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije šestu godinu zaredom organizirala je Tjedan sportskog usavršavanja PGŽ na različitim lokacijama u Primorsko – goranskoj županiji. Tijekom osam dana predavanja obuhvaćene su razne teme sportske problematike s ciljem edukacije i usavršavanja sportskog kadra i uključivanja zainteresiranog građanstva.

Ovogodišnje teme bazirale su se na edukaciji i informiranju sportskih administratora, kineziologa, odgojitelja, provoditelja sportske rekreacije te drugih koji rade s djecom i mladima. Predavanja su održana na Visokoj poslovnoj školi PAR u Rijeci, a suradnja je ostvarena i s Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskim olimpijskim odborom, RISTARTOM – program osnovnog održavanja života formiranog pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Ministarstvom unutarnjih poslova te ustanovama za predškolski odgoj.

Glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić, po struci magistra kineziologije, održala je interaktivne radionice u Dječjim vrtićima Čavlić – Čavle, Matulje i u DV Girice na Cresu.

Odgajatelji su pokazali veliki interes za sudjelovanje te će se aktivnosti prilagođene za predškolski uzrast provoditi i iduće godine kako bi se svima pružile mogućnosti za stjecanje dodatnog obrazovanja i poticanje cjeloživotnog učenja.

Tema Tjedna sportskog usavršavanja bila je i razvoj karijere vrhunskih i mladih sportaša i sustava obrazovanja te otegotnih i olakotnih okolnosti za polaznike. Također, u suradnji s novoosnovanim Karijernim centrom Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednica sportova PGŽ najavljuje i skoro održavanje Dnevnog boravaka s poznatim sportašima i gospodarstvenicima iz PGŽ.

U tijeku je i Javni poziv za prijavu programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba u sportu PGŽ za 2023. godinu te je Zajednice sportova PGŽ održala radionice sa smjernicama kako aplicirati za sredstva. Javni poziv otvoren je do 17. studenog i dostupan na web stranici sport-pgz.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views