PROMJENA VOZNOG REDA

Dogovoreno rješenje nesmetanog odvijanja nastave u područnoj školi na Iloviku

Župan Zlatko Komadina u suradnji s resornim upravnim odjelom te ravnateljicom osnovne škole u Malom Lošinju Olivelom Franko dogovorio je rješavanje problema odvijanja nastave u područnoj školi na Iloviku.

Naime, kako je potvrdila ravnateljica Franko, usprkos promjeni reda vožnje prema otoku Iloviku izvođenje nastave u kombinaciji razredne nastave odvijat će se nesmetano jer učiteljica živi i radi na otoku Iloviku. Učiteljica koja radi u kombinaciji predmetne nastave i putuje s Lošinja i u izmijenjenim okolnostima najranije bi u školu stigla ujutro u 9 i 30, a vratila se brodom u 12 i 30.

VIDEO DANA:

Za izmijenjene okolnosti zatraženo je odobrenje MZO-a uz suglasnost osnivača za početak predmetne nastave u 9 i 30 umjesto u 8 sati, te skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta sukladno članku 51. stavak 5 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, kako bi se nastava nesmetano odvijala. Učiteljica bi jedan dan u tjednu radila duže i vraćala se u 17 sati. Na taj način održali bi se svi nastavni sati prema planu, a izvanredno u slučaju vremenskih nepogoda izvodila bi se nastava on line.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari