BOGAT PROGRAM

Donosimo ljetni program u Društvenom centru Drenova

U sklopu manifestacije Ljeto na Drenovi u Društvenom centru Drenova, na adresi Drenovski put 138a,prikazivat će se nagrađivani dokumentarni filmovi i koncerti Mješovitog pjevačkog zbora Drenova te klasične glazbe Bilić-Havelka-Draclin.

Za one koji su htjeli saznati sve o solarnoj energiji, popričat ćemo uz popularno nazvani “solarni roštilj”. I jedna dobra radionica u vezi pametnih gradova.

U suradnji s LFF-om naše Kino u dvorištu DCD-a ugostit će dva kratkometražna i tri dugometražna dokumentarna filma.

06. srpnja 2022. u 21 sat prikazujemo dva kratkometražna filma – Martin Torpedo i Bijeli Božić.

Martin Torpedo je kratkometražni dokumentarac Riječanina Tonija Jelenića, nastao u sklopu Nove škole dokumentarnog filma u organizaciji Filmaktiva, a dosad je prikazan na nekoliko filmskih festivala, a na Liburnia Film Festivalu osvojio je nagradu za najbolji regionalni film.

Bijeli Božić je neobični igrano-dokumentarni film Josipa Lukića s temom gradskog parka koji je idealno mjesto za opuštanje. Dobio je nagradu na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs 2020. – Meteori – kao najbolji kratkometražni film.

07. srpnja 2022. u 19:30 pozivamo vas u dvorište DCD-a na koncert Mješovitog pjevačkog zbora Drenova i Mješovitog pjevačkog zbora Matko Laginja iz Klane, jedinog zbora u Hrvatskoj koji ima status lovačkog zbora. Dobra zabava uz pjesmu i druženje nakon koncerta je osigurana.

VIDEO DANA:

08. srpnja 2022. u 17 sati u DCD-u pričat će se u okviru naših Kvartovskih priča o temi Uključive zajednice. Što je urbani laboratorij i kako možemo sudjelovati u razvoju pametnog grada bit će glavna tema ovog susreta kojeg će moderirati Damir Medved. Druženje organiziramo u suradnji sa Centrom kompetencija za pametne gradove u Rijeci, a ujedno će se otvoriti u prostorijama Zavičajnog muzeja Drenove i prigodna izložba o projektima te suradnji koje se realiziraju o okviru ovog velikog projekta.

11. srpnja 2022. u 19 sati u dvorištu DCD-a imat ćete priliku uživati u koncertu klasične glazbe u izvedbi: Stipe Bilić – klavir, Anthony Havelka – violončelo i Dora Draclin – oboa. Lagani drenovski povjetarac, zelenilo te sjajni glazbenici najbolja je pozivnica za ovaj koncert.

13. srpnja 2022. u 21 sat u dvorištu DCD-a prikazujemo dugometražni dokumentarni film Tvornice radnicima. Režiju i scenarij potpisuje Srđan Kovačević. Ovaj nagrađivani film govori o radnicima tvornice ITAS u Ivancu koju su 2005. godine okupirali radnici i preuzeli na upravljanje. Deset godina kasnije njezini radnici bore se za opstanak sa dalekoistočnim konkurentima u surovoj tržišnoj ekonomiji.

15. srpnja 2022. u 18 sati u dvorištu DCD-a pozivamo vas na Drenovski HUB ideja: Solarni roštilj – I dio. Ako želite saznati korisne informacije o isplativosti ulaganja obnovljive izvore energije, prepreke i izazove kod instalacije fotonaponskih postrojenja dođite na predavanje u organizaciji udruge Bez granica (Damir Medved) i Sveučilišnog centra za podršku pametnim i održivim gradovima (Damir Juričić). Ljeto je, pa ćemo ovu važnu temu lakše probaviti i prodiskutirati sa našim gostima uz solarni roštilj.

20. srpnja 2022. u 21 sat u dvorištu DCD-a prikazujemo dugometražni film Nulti krajolik, eksperimentalno-igrano-dokumentarni hibrid redatelja Bruna Pavića koji se bavi prostornim i ekološkim posljedicama propale industrijalizacije u kaštelanskom zaljevu.

27. srpnja 2022. u 21 sat u dvorištu DCD-a prikazujemo dokumentarni dugometražni film O jednoj mladosti. Trinaest godina nakon iznenadne smrti nekadašnjeg najboljeg prijatelja, redatelj Ivan Ramljak pokušava rekonstruirati njegov život i njihov međusobni odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je prijatelj tada snimao.

29. srpnja 2022. u 18 sati pozivamo vas za kraj Ljeta na Drenovi na drugi dio Drenovskog HUB ideja: Solarnog roštilja gdje ćete saznati baš sve o energetskim zajednicama. Solarna ekipa i tim Društvenog centra Drenova pobrinut će se da korisno spojimo s ugodnim.

NAPOMENA: Ulaz na sva događanja Ljeta na Drenovi u Društvenom centru Drenova su slobodna!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari