MODERNIZACIJA 'FLOTE' AUTOTROLEJA

Galerija | Na putu prema Rijeci novi autobusi Autotroleja

Novi autobusi zamijećeni su na naplatnim kućicama Rupa. KD Autotrolej i Auto Hrvatska ugovorili su prošle godine nabavu 14 autobusa MAN, 7 solo niskopodnih i 7 zglobnih gradskih autobusa.

Ukupno 5 autobusa MAN 18C za KD Autotrolej krenulo je jučer navečer prema Rijeci iz MAN-ove tvornice Starachowice u Poljskoj

Kako javljaju iz poljske tvornice, dio je to isporuke od ukupno 14 komada autobusa MAN nove generacije: 7 komada autobusa MAN 18C i 7 komada MAN 12C.

Vozni park tvrtke KD Autotrolej d.o.o. iz Rijeke tako će biti bogatiji za 14 gradskih autobusa MAN čija se nabava financira sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije. Veći dio sredstava osiguran je kroz operativni program konkurentnost i kohezija u postupku dodjele bespovratnih sredstava „Drugi poziv za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza“. 

Facebook

Riječ je o sedam niskopodnih 12-metarskih solo autobusa MAN Lion’s City 12C nove generacije s dizelskim motorima snage 330 KS i kapacitetom od 92 putničkih mjesta, od kojih je 31 mjesto sjedeće. Isporučit će se i sedam 18-metarskih niskopodnih zglobnih gradskih autobusa MAN Lion’s City 18C nove generacije s dizelskim motorima snage 360 KS i kapacitetom od 166 putničkih mjesta, od kojih je 38 sjedećih mjesta.

Autobusi zadovoljavaju sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti te će osigurati brz i siguran prijevoz po gradu stanovnicima i gostima Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari