SJAJAN USPJEH RIJEČKIH LIJEČNIKA!

‘Došao sam u riječki KBC kao invalid, ali zahvaljujući Bogu i liječnicima – izaći ću s rukom’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječki liječnici su na operaciji koja je trajala čak šest sati Tomi Kolaku prišili šaku

Multidisciplinarni tim Kliničkog bolničkog centra Rijeka proteklog je vikenda izveo još jednu u nizu uspješnih reimplantacija amputiranog ekstremiteta, a ovaj put radilo se o amputiranoj desnoj šaci koja je nakon šestosatne operacije u subotu poslijepodne uspješno vraćena 66-godišnjem Tomi Kolaku iz Ličkog Lešća koji je bez šake ostao u vlastitom dvorištu pileći drva, piše Novi list.

“Ovdje sam u riječku bolnicu došao kao invalid, ali zahvaljujući dragome Bogu i ovim specijalistima, izaći ću s rukom. Svaka im čast, bit ću im zahvalan dok sam živ, do groba”, rekao je nakon uspješne operacije Kolak.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Ovako nešto da ti se dogodi u vlastitom dvorištu, nitko ne bi očekivao, pogotovo meni koji ne pijem od 1990. godine. Samo pušim i pijem kavu, ali su mi doktori rekli da više ne pušim i ja doista nisam više zapalio od operacije”, dodaje zadovoljni Kolak koji osjeća prste i može s njima mrdati.

VIDEO DANA: 

Među najtežim operacijama u kirurgiji

Ovu zahtjevnu operaciju izveli su operateri dr. Damir Juranić i dr. Ivan Kirin, a u timu su još sudjelovale anesteziologinje dr. Nataša Mijolović i dr. Mirna Bobinac, anesteziološka tehničarka Irena Stanić te instrumentari Goran Milković i Ana Milardović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Rekonstruktivne operacije su jedne od najtežih operacija u kirurgiji i zahtijevaju više liječnika u timu te smo brzo okupili ekipu koja radi tako komplicirane zahvate, a imali smo i sreću da je taj dan bio dežuran jedan od doajena mikrokirugije u Rijeci, dr. Ivan Kirin”, kazao je Juranić te dodao kako je operacija trajala šest sati, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari