EVO ŠTO JE REKLA

Odgovor pročelnice Milošević na kritike Akcije mladih: ”Površno se prozivaju županijske skupštine”

28.07.2021., Krk - Mnogobrojni su turisti spas od vrucine potrazili na plazi Jezevac i lukobranu pred gradom Krkom. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predstavnici Akcije mladih u više su navrata javno iznosili svoje ocjene i komentare na temu upravljanja pomorskim dobrom u PGŽ-u. Žao nam je da u svojim istupima, uglavnom paušalno, površno i bez sustavnog poznavanja ove problematike, prozivaju županijske službe koje su po njima odgovorne što ne provjeravaju kada su i koliko često zaključana vrata na plaži ispred opatijskog hotela Royal.

Sve plaže na cijelom području Županije moraju biti dostupne svim građanima i to znaju svi koncesionari. Na području PGŽ-a trenutno je na snazi 49 koncesija za plaže, a samo na osam plaža, većinom FKK dozvoljen je sustav naplate. Koji naravno ne ograničava da svatko tko to želi uz naplatu može doći na plažu.

Činjenica je da je upravo zahvaljujući uspostavljenim koncesijama u samom gradu Opatija došlo do kvalitetnih iskoraka izgradnjom i uređenjem plaža ispod hotela Domino, Savoy, Royal, kao i objekta i plaža Angiolina i Lido. Opatija, kao naša najrazvijenija turistička destinacija, u svojoj ponudi mora imati i uređene plaže visoke kvalitete, a tu je, što se može uvjeriti svaki posjetitelj, doista već napravljeno puno.

Inače, o svim ovim koncesijama odlučuje Županijska skupštine čijim se članovima uredno dostavljaju materijali kako bi se mogli detaljno upoznati sa svakom pojedinom koncesijom. Važno je reći da je u svim slučajevima dodjele koncesija za plaže dobiveno i pozitivno mišljenje lokalne samouprave. Javno savjetovanje vezano za Plan davanja koncesija na pomorskom dobru za slijedeću 2022. godinu provodi se po istom modelu kao i niz prethodnih godina. Nema zapreke da se svi oni koji imaju prijedloge uključe, ne samo sada već tijekom cijele godine, jer u pitanju je plan koji se uvijek može mijenjati. U planu su lokacije za koje je upis pomorskog dobra neupitan/čist kao i iskazan interes za lokaciju. Tek u samom postupku provjeravaju se svi elementi vezani za samu realizaciju koncesije.

Plan bi trebao biti na dnevnom redu Županijske skupštine u rujnu ili listopadu kako bi i jedinice lokalne samouprave mogle uskladiti svoje Planove upravljanja pomorskim dobrom, a koje su dužne donijeti do 1. prosinca svake godine i dostaviti na potvrdu Županiji, ističe pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari