O NOVIM MJERAMA U KAFIĆIMA

Video | Riječki ugostitelj Jakominić: ‘Ako vam konobar mora doći s gas maskom i poslužit vas – to nije ugostiteljstvo’

RTL

Prošlo je više od 270 od najavljenih 15 dana zatvaranja 28. studenog prošle godine “i to je doista vječnost”, kaže Jakominić

Kako u praksi funkcioniraju nove opuštenije mjere u kafićima provjerila je RTL-ova reporterka Maja Brkljača koja je razgovarala s predsjednikom Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre Vedranom Jakominićem.

Jesu li vlasnici kafića konačno došli na svoje?

Prošlo je više od 270 od najavljenih 15 dana zatvaranja 28. studenog prošle godine “i to je doista vječnost”, kaže Jakominić. “Nemamo kadra, nemamo ljudi, nemamo novaca, nemamo vremena i sad opet ulazimo u jesen i zimu. Vidjet ćemo jesu li se navike kupaca promijenile te hoće li ljudi imati hrabrosti ući u kafić i popit cugu”, objašnjava.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Ne mogu se raditi fešte, ne mogu se raditi eventi, ne može se nagurat dosta ljudi. Već se najavljuje da će se odustati od mjerea, da neće više biti potpora za radna mjesta”,  potužio se predsjednik Udruge ugostitelja.

Kaže kako ugostiteljstvo nije samo Jadran i  turistička sezona, postoji cijeli niz ugostiteljskih objekata kojima i dalje treba državna potpora. “Pogotovo na kontinentu, gdje ako doista očekujete da se netko drži reda taj je gotov i treba to sve uzeti u obzir”, rekoa je Jakominić.

Nove navike gostiju

“Mislim da ćemo o navikama gostiju moći razmišljati tek kada budu mogli stvrno ući u objekt i da se mi bavimo ugostiteljstvom jer ovo nije ugostiteljstvo ako vam konobar mora doći s gas maskom i poslužit vas di vi imate svoja četiri kvadratna metra, ne možete biti na šanku, ne možete opušteni s prijateljima, to nije ugostiteljstvo to je nešto slično cateringu samo u našim objektima to nije isplativo”, kazao je.

“Onog časa kada budemo mogli raditi normalno, kada budemo mogli staviti gitaru u kut, zapaliti cigaru s frendom i doista popit dvije previše onda se možda bude moglo računat na povratak na staro”, dodao je.

Jakominić se do nedavno nadao da će bolja situacija biti već na zimu te da će se vratiti sve na staro no sada više ne smatra da će se to dogoditi tako skoro, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari