DOVEDITE MALIŠANE! U subotu na Rujevici akcija „Sigurno u školu s HAK-om“

Foto: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Djeca od 3 do 8 godina će uz igru i zabavu moći pokazati svoje vještine u vožnji biciklom, rolama, romobilima, proći prometni poligon, učiti o prometnim pravilima i ponašanju i dobiti prigodne poklone

U subotu u 15 sati na stadionu na Rujevici održat će se prometna preventivna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ namijenjena djeci koja se po prvi puta samostalno susreću s prometom i opasnostima koje on donosi.

Akciju s ciljem povećanja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i intenziteta prometnih nesreća provode Autoklub Rijeka i Policijska uprava Primorsko-goranska.

Subotnji događaj okupit će djecu od 3 do 8 godina koja će uz igru i zabavu moći pokazati svoje vještine u vožnji biciklom, rolama, romobilima, proći prometni poligon, učiti o prometnim pravilima i ponašanju i dobiti prigodne poklone.

Hrvoje Baričević, dopredsjednik AK Rijeka, naveo je kako je HAK s preventivnim akcijama za poticanje sigurnosti u prometu kod najmlađih krenuo još prije pedeset godina te pozvao vozače na dodatan oprez prilikom vožnje kod škola i vrtića.

„Djeca su najranjivija skupina u prometu jer su fizički maleni, slabije vidljivi i jer nemaju mnogo iskustva u ponašanju na cesti“, rekao je Baričević spomenuvši kako su prvenstveno roditelji odgovorni za podučavanje prometne kulture budući da oni mogu kontinuirano djelovati na način na koji ovakva jednokratna akcija ne može.

Prema riječima Borisa Skeledžića, voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa PUPG, uoči početka ove školske godine poboljšana je prometna signalizacija ispred škola na 18 lokacija u našoj županiji, što će doprinijeti dodatnom poboljšanju brojki kada su u pitanju nesreće u kojima stradavaju djeca mlađa od 14 godina.

Skeledžić je naglasio da više djece strada kao putnici u vozilima nego kao pješaci na cesti, navodeći podatak kako u posljednje dvije godine u PGŽ-u nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj djeteta u prometu, te apelirao na roditelje da prilikom vožnje djecu obavezno osiguraju u sjedalici ili ih vežu pojasom.

Drugu godinu zaredom u akciju je uključen i HNK Rijeka kod čijeg će se stadiona na platou na Rujevici održati ovaj događaj, a u slučaju kiše, program će biti premješten u unutrašnje prostorije kluba.

Također, Policijska uprava Primorsko goranska će kao i svake godine održati kratka predavanja djeci prvih razreda osnovnih škola gdje će im objasniti osnovna pravila kojih se potrebno pridržavati u prometu.

Prijave za sudjelovanje u akciji mogu se izvršiti pozivom na broj telefona 212-442 ili na upitom e-mail adresu preventiva@ak-rijeka.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari