DRAMATIČAN APEL IZ „AUTOTROLEJA“: „Treba li netko poginuti da se shvati da ovako više ne ide?“

Sindikalisti „Autotroleja“ danas su se požalili na preopterećenost vozača i druge nezakonitosti u tvrtki koja – po njima – prekomjerno koristi usluge umirovljenika

Sindikat vozača i prometnih radnika Autotrolej-Rijeka na današnjoj tiskovnoj konferenciji upozorio je na nekoliko krupnih problema koji posljedično ugrožavaju sigurnost putnika, a za stanje koje već dulje vrijeme opterećuje vozače i prometne radnike optužuju upravu tvrke ali i svog poslodavca – Grad Rijeku.

– U ovome trenutku “Autotroleju” nedostaje 60 vozača! Vozimo mjesečno daleko više od dozvoljenog, čak oko 250 sati, nemamo slobodne dane, ne možemo iskoristiti niti lanjske godišnje odmore, ne smijemo na bolovanje, a ne smijemo se ni požaliti, ustvrdio je Darko Špoljarić, predsjednik Sindikata vozača i prometnika “Autotroleja” koji je i ovom prilikom ponovio kako „Autotrolej“ prekomjerno koristi i usluge umirovljenih vozača koji voze daleko više od dopuštenih 80 sati mjesečno.

Špoljarić napominje kako ne traže ništa „izvanredno“, tek normalne uvjete rada i humani odnos prema vozačima, a zbog opisane situacije u opasnosti su i sigurnost i zdravlje vozača što posljedično znači i veliku opasnost za putnike.

– Što ako vozaču dođe slabo, pun autobus, nek’ se strovali u provaliju… Koliko ljudi mora poginuti da se shvati da ovako dalje ne može?”, pita se Špoljarić.

Špoljarić se žali da sindikalisti nemaju pravoga sugovornika, odgovorni u „Autotroleju“ ali i u Gradu Rijeci izbjegavaju raspravu o „vrućim“ temama: – Tragedija se ne smije dogoditi bez obzira na stanje u “Autotroleju”, a Uprava mora pristati na razgovor, upozorava Špoljarić.

Na konferenciji za medije je upozoreno i na masovni odljev kvalitetnih vozača iz „Autotroleja“, na izrazito loše međuljudske odnose i na dijeljene otkaza onima koji se usude prigovoriti zbog ove mučne situacije.

Pored svega, sindikalisti sumnjaju i na kriminal – u opticaju su navodno lažni tahografi. Ne bude li ubrzo nekih pomaka po ovim pitanjima direktor Smojver mora otići – ili će autobusi stati, najavljuju iz Sindikata vozača i prometnih radnika Autotrolej-Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari