APEL GRAĐANIMA

Dronovi nadziru riječke plaže, igrališta i druge javne površine!

Foto: Riportal

Nadzorom je omogućen pregled javnih površina s ciljem identifikacija kršenja Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja.

Temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke je, s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom, pored ophodnji operativnih snaga sustava civilne zaštite i Komunalnog redarstva, uspostavio i nadzor okupljanja na javnim površinama, posebno igralištima i plažama, s bespilotnim letjelicama Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.

Nadzorom je omogućen pregled javnih površina s ciljem identifikacija kršenja Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja.

Iz Stožera napominju kako je proteklog vikenda zabilježen niz kršenja spomenute odluke, prvenstveno grupiranje na plažama i sportske aktivnosti na igralištima.

Podsjećaju i da je u cilju sprječavanja širenja zaraze nužno održavati socijalnu distancu, izbjegavati fizičke kontakte i grupiranja, tako da sportske aktivnosti, kao što su kolektivni sportovi, ili korištenje zajedničke sportske opreme, nije dozvoljeno.

Stožer apelira na savjest građana, posebno mlađe populacije, te dodaju da će se prema prekršiteljima provoditi sankcioniranje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari