SVE TRAŽENIJA DESTINACIJA

Video | E, TO JE PRAVI TURIZAM! U Gorskom kotaru drastično prestigli predpandemijski turistički učinak

Šumski godišnji u srcu sezone mnogim je obiteljima pravo otkriće. Imaju odmor kakav je na obali sada nemoguć

Hrvatska lovi turističke rezultate iz rekordne 2019., nedostaje tako malo do novog rekorda… Ipak, postoji destinacija koja je već prešišala uspjeh te godine. Gorski kotar i RTL-ova Maja Brkljača.

Šumski godišnji u srcu sezone Zrinkinoj je obitelji pravo otkriće! U Staroj Sušici imaju odmor kakav je na obali sada nemoguć!

Zrinka, Zagreb: “Nema gužvi, a navečer se moraš pokrivat poplunima, danom si u kratkim rukavima tako da svakako i iduće godine ćemo izabrati to… Cijena je 30-ak posto jeftinija nego na moru.”

Dvije kuće s 4 zvjezdice pune su po 220 dana na godinu i cijena im je uvijek ista.

Jasmina Tome, vlasnica kuća za odmor u Staroj Sušici: “Imamo cijelo ljeto puno rezervacija velikih od strane stranih turista, Švedska, Belgija, Nizozemska.”

Uoči dolaska novih gostiju, vlasnica provjerava saunu i jacuzzi. Nakon rada u svjetskim korporacijama ovdje je našla mir: “Tu malo dalje imamo još jedno novo gradilište na kojem gradimo još dvije, malo manje i još slađe kućice nego što su ove.”

U Ravnoj Gori obiteljska ugostiteljska priča traje 50 godina. Jelena iz Zagreba: “Dobra divljač prekrasna štrudla od brusnica, sve domaće, super je.”

Vlasnici imaju pansion i planinarski dom. Stalno ulažu, a bazen je hit. Nikada nisu radili bolje.

Romeo Marević, vlasnik ugostiteljskog obrta u Ravnoj gori: “Popunjenost nam je, ne znam, full, puni smo!”

Gorski kotar srušio je rekordnu 2019. Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara: “Bilježimo 16 posto rasta u broju noćenja, u odnosu na prošlu godinu gotovo 30 posto rast.”

Oni koji vole izazove, adrenalinski park u Vratima ne propuštaju.

Tatjana Mišković iz Švicarske: “Imamo male klince pa im želimo pokazat što svega ima blizu i da odmor ne mora bit samo na plaži.”

I to misle mnogi! Zato ovdje uživaju na dva zip linea, paintballu, umjetnoj stijeni i izazovnom poligonu.

Sanja Rački, djelatnica adrenalinskog parka u Vratima: “Ova godina je najbolja godina ikad, znači od kada postojimo u 15 godina.”

Probali smo i mi! Reporterka RTL-a Maja Brkljača kazala je: “Prošla sam tek prvu od 9 prepreka na adrenalinskom poligonu i moram priznati stvarno je fora i stvarno je izazovno, idem dalje.”, donosi RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari