Edi Kučan je novi direktor 3. maja: Bivši šef brodogradilišta Percan i dalje u zatvoru

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Edi Kučan je direktor tog brodogradilišta bio od 2010. do 2013.

Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maj je za novog direktora imenovao Edija Kučana koji je direktor tog brodogradilišta bio od 2010. do 2013., potvrdio je predstavnik radnika u Nadzornom odboru Juraj Šoljić.

Šoljić je rekao da je članovima Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja i Radničkog vijeća drago što je Kučan preuzeo tu dužnost te se nada da će se do 17. travnja, za kada je zakazano novo ročište na kojem će se na Trgovačkom sudu u Rijeci razmatrati otvaranje stečaja, u vladi otvoriti razgovori o opstojnosti 3. maja, prenosi Hina.

Razmatraju se razni modeli za spas 3. maja, rekao je Šoljić, koji vjeruje da brodovlasnici čiji su brodovi započeti u 3. maju te brodove i dalje žele završiti u riječkom brodogradilištu.

Uz to, nadam se da će se donijeti i odluka o privremenom financiranju i omogućiti isplata plaća trećemajcima, kazao je Šoljić.

U akciji Uljanik je potkraj ožujka, zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zloporabe u gospodarskom poslovanju uhićeno 12, a potom istragom obuhvaćeno ukupno 14 osoba, među kojima je i bivši direktor 3. maja Maksimilijan Percan.

Percanu je određen 30-dnevni istražni zatvor te je on 29. ožujka podnio ostavku.

Ostavke su tada dali i predsjednik i članovi Nadzornog odbora 3. maja Veljko Grbac te Elvis Pahljina i Marinko Brgić, koji su također obuhvaćeni istragom.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari