Javni poziv pokroviteljima i dobavljačima na partnerstvo u projektu Europske prijestolnice kulture

Trgovačko društvo Rijeka 2020 uputilo je javni poziv pokroviteljima i dobavljačima na partnerstvo u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

TD Rijeka 2020 d.o.o. u pripremu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture uključuje čitavu zajednicu, dok ga istovremeno temelji na suradnji čitavog kulturnog sektora, ali i drugih sektora i dionika, u gradu, regiji i šire. Namjera je projekta provesti program koji će propitivati kulturne, društvene i gospodarske izazove s kojima se suočavaju suvremena Europa i svijet te koji će ukazati na doprinos kulture održivom razvoju.

Javni poziv za dobavljače i sponzore odnosi se na gospodarske subjekte koji žele pridonijeti kulturnom programu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u naravi (roba, usluge, radovi) ili u novcu i na taj način partnerski sudjelovati u ovom jedinstvenom projektu.

Javni poziv predstavljen je na konferenciji za medije koja se održala u HGK Županijskoj komori Rijeka, a predstavili su ga Emina Višnić, direktorica TD-a RIJEKA 2020 d.o.o., Vidoje Vujić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka i Iva Grego, direktorica Sektora za opće, pravne i ekonomske poslove TD-a RIJEKA 2020 d.o.o.

„Velika je ovo prilika za sve gospodarstvenike da se u razdoblju pred nama pozicioniraju na tržištu, a posebno 2020. godine, kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture i Republika Hrvatska predsjedavati Vijećem Europske Unije. Vjerujem u uspjeh projekta Rijeka 2020 – EPK, kojeg ćemo polučiti zajedničkim radom i  suradnjom“, naglasio je Vidoje Vujić, predsjednik HGK Županijske komore Rijeka kao domaćin konferencije za medije.

Direktorica TD-a RIJEKA 2020 d.o.o. Emina Višnić naglasila je vrijednosti koje su utkane u programsku koncepciju i koje se reflektiraju kroz program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture: “To su hrabrost, neobičnost, progresivnost i ambicioznost, što su i odlike kvalitetnih poduzetnika koji će i u tom smislu pronaći svoju poveznicu s projektom Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, čime još jednom ističem važnost ovog Javnog poziva, pomoću kojeg uključujemo gospodarstvenike u ovaj najveći kulturni projekt u Hrvatskoj”, istaknula je Višnić.

Iva Grego, direktorica Sektora za opće, pravne i ekonomske poslove TD-a RIJEKA 2020 d.o.o. pojasnila je detalje Javnog poziva pokroviteljima i dobavljačima, koji će biti objavljen na web stranici rijeka2020.eu te predstavila različite načine na koje se gospodarstvenici mogu uključiti, naglasivši kako su iskustva dosadašnjih Europskih prijestolnica kulture, kada govorimo o društvenom i gospodarskom učinku projekta – značajna.
“Tako je npr. u Bruggesu u Belgiji turistička potrošnja porasla za 25%, u francuskom Marseilleu bilo je 2 milijuna turista više nego prethodne godine, dok je u češkom Pilsenu  potrošnja posjetitelja manifestacija u sklopu programa Europske prijestolnice kulture iznosila 21 milijun eura”, naglasila je Grego.

Gospodarstvenici se u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture mogu uključiti na nekoliko načina, kao:

  • Pokrovitelji događanja u iznosu od 200.000,00 kn, na način da 80% iznosa uplate po potpisu ugovora, dok se 20% iznosa pokriva kroz robu, radove ili usluge pokrovitelja;
  • Službeni dobavljači na način da 20% iznosa uplate po potpisu ugovora, dok se 80% iznosa pokriva kroz robu, radove ili usluge dobavljača, što uključuje: Zlatnog dobavljača (700.000,00 kn), Srebrnog dobavljača (350.000,00 kn) i Brončanog dobavljača (200.000,00 kn);
  • Dobavljači u iznosu od 5.000,00 kn, na način da 100% iznosa mogu pokriti kroz robu, radove ili usluge.

TD Rijeka 2020 d.o.o. ovime poziva gospodarske subjekte da iskažu interes i uključe se u najveći kulturni projekt za Hrvatsku kao  dobavljači i/ili pokrovitelji za isporuku prihvatljivih proizvoda/za pružanje prihvatljivih usluga ili radova unutar neke od slijedećih kategorija:

  • Kreativne, umjetničke i zabavne djelatnosti
  • Mediji i komunikacije
  • Hrana i piće
  • Ugostiteljstvo (restorani, kafići, barovi i drugi ugostiteljski objekti)
  • Prijevoz
  • Informacijske i komunikacijske tehnologije
  • Trgovina
  • Moda i dizajn
  • Osiguranje
  • Istraživanje i inovacije
  • Mehanika i brodogradnja
  • Arhitektura i graditeljstvo
  • Energija
  • Pružanje smještaja
  • Izdavačka djelatnost

Detalji Javnog poziva za dobavljače i sponzore bit će od 5. travnja 2019.g. dostupni na web stranici projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a svi zainteresirani najkasnije do 31.05.2019.g. svoju ponudu dostavljaju putem e-maila, na adresu: budimopartneri@rijeka2020.eu.

Ovim javnim pozivom za iskazivanje interesa TD RIJEKA 2020 d.o.o. poziva svoje postojeće i buduće pokrovitelje i dobavljače da iskažu svoj interes i sudjeluju u najvećem kulturnom projektu u Republici Hrvatskoj te poručuje: Budimo partneri u projektu od iznimne važnosti za Rijeku i Republiku Hrvatsku!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari