Energo – Najprije 35% poskupili, a sada za 7% žele smanjiti cijene

Energo je Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji(HERA) uputio zahtjev za nižim cijenama centralnog grijanja u Rijeci odnosno zatražili nove tarifne stavke za proizvodnju i distribuciju toplinske energije zbog kako kažu pojeftinjenja plina koji od jučer za kućanstva stoji 0,346 kuna po kilovatsatu(kWh) bez PDV-a, umjesto dosadašnjih 0,375 kuna po kWh.

Prevedeno: Energo je prvo ove zime poskupio 35%, a sada najavljuje pojeftinjenje od maksimalno 7% koliko je od HERE i zatražio.

Teško da će korisnici grijanja biti oduševljeni ovim minimalnim pojeftinjenjem pogotovo kada znamo da su neke od njih prethodna dva poskupljenja grijanja dovela na egzistencijalni rub.

Očekujemo reakcije iz udruge “Protiv skupog Energa” koja je za 8. travnja s početkom u 17 sati najavila prosvjedni hod:

PROSVJEDNI HOD PROTIV SKUPOG ENERGA 8.TRAVNJA

U 17 h započinje ispred Energa (kod kina Teatro Fenice) do Gradskog poglavarstva Ako želite promjene pridružite nam se, zajedno možemo postići više! Sadašnje cijene su neizdržive i problem nije raspodjela, razdjelnici, već preskupe cijene, paušal (stalni trošak) koji je ogroman. Samo kroz paušal svatko od nas uplati više od 2000kn godišnje, a što je sa samim grijanjem+ toplom vodom….?? Koga i što plaćamo? Nove službene automobile, više od 150 zaposlenih? Grijanje na struju je 3x jeftinije. Vojko Obersnel kao predsjednik skupštine Energa je osobno potpisao povećanje od 35% od 2015.

ŠTO ŽELIMO:

– smanjenje cijena za oko 60% (ukinuti nelegalno povećanje od 35%+ 20% dodatno)

– lakše isključivanje onih koji to žele

– ukidanje ilegalnog paušala

– transparentnost poslovanja Energa (želimo da se preispita i utvrdi poslovanje Energa i odgovornih osoba)

image

Udruga protiv skupog Energa. tel. 098 88 22 08

 

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja