Potpuni raspad riječkih Laburista! Troje od 5 vijećnika napustilo stranku…

Nakon što ih je napustio predsjednik županijske organizacije i županijski vijećnik Hrvoje Maračić, sada ih je napustilo čak troje od pet vijećnika Gradskog vijeća Grada Rijeke!

Laburiste su napustili Ljubica Dujmović – Kosovac, Nikolina Milčić i Danijel Paliska. Na zadnjim su lokalnim izborima bili svojevrsno iznenađenje i samostalno osvojili čak pet mandata. Dobrom rezultatu zasigurno je pomogla i činjenica da je nositelj liste bio Predrag Šustar, dekan riječkog Filozofskog fakulteta koji je u međuvremenu također napustio Laburiste i prešao u HDZ. Kandidat za njegovog zamjenika bio je upravo ranije spomenuti Danijel Paliska. Šustar je prilikom izlaska iz Laburista stranci vratio mandat u Gradskom vijeću, a na njegovo mjesto došla je Ljubica Dujmović – Kosovac koja sada s mandatom vijećnice izlazi iz stranke.

laburisti2
Ljubica Dujmović – Kosovac, Nikolina Milčić i Danijel Paliska

Klub vijećnika Laburista tako sada čine samo Vedran Sabljak, predsjednik riječkih Laburista i Milena Kraljević, a kako je za klub u Gradskom vijeću potrebno minimalno troje vijećnika, izlazak troje vijećnika znači i automatsko prestajanje postojanja kluba Laburista.

Prije nekoliko mjeseci stranku napustio viječnik Županijske skupštine PGŽ Hrvoje Maračić, kandidat Laburista za župana Primorsko-goranske županije i to s mjesta predsjednika županijskih Laburista. On je pristupio HNS-u, a hoće li se sada već bivši vijećnici Laburista odlučiti za neku novu stranku ili će svoje političko djelovanje nastaviti kao nezavisni vijećnici pokazat će vrijeme. Doznajemo jedino da nitko od njih neće stranci vratiti mandat.

Autor: Rijecan.in

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja