ENERGO OSTVARIO GUBITAK OD 8 MILIJUNA KUNA! – proizvedeno duplo manje toplinske energije

Na današnjem gradonačelnikovom kolegiju prihvaćeno je izvješće TD Energo u kojem stoji kako je to trgovačko društvo ostvarilo gubitak u iznosu od 8 milijuna kuna!

Kao opravdanje za loše poslovanje i ostvarene gubitke u Energu navode neadekvatnu (prenisku???) cijenu isporuke toplinske energije. TD Energo bilježi čak i pad prodaje plina! Dio tvrtke koji se bavi distribucijom plina godinama se navodi kao profitabilan dio te tvrtke stoga pad od 18% dotatno začuđuje. Uprava Energa opravdanje nalazi u izuzetno toploj zimi! Nama se onda nameće novo pitanje: Kako su u izuzetno toploj zimi mogli biti izuzetno visoki računi za grijanje?! Zabilježen je i pad proizvodnje toplinske energije i to skoro za duplo, odnosno od nekadašnjih 100.000 MW proizvedeno 55.000 MW toplinske energije! Razlog tomu je kako tvrdi direktor Kirigin, ugradnja razdjelnika. Kao pozitivno u Energu istiću 500 novih priključaka i oko 2 milijuna kuna utrošenih u širenje distribucijske mreže, a realiziran je i projekt izgradnje punionice stlačenog prirodnog plina.

Prethodna dugovanja Energo je pokrio zaduživanjem.

Rezimirajmo… Unatoč izuzetno toploj zimi, računi za grijenje bili su izuzetno visoki! Dakle poslovanje je bilo izuzetno loše!

Podsjetimo i kako je početkom trvnja udruga “Protiv skupog Energa” javno pozvala nadležne institucije da provjere poslovanje Energa…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari