SAJAM RUKOTVORINA Ovog vikenda u prostoru Ex Bernardija urbana tržnica ArtBazaar

ArtBazaar je projekt urbane tržnice u organizaciji Odjela gradske uprave za kulturu i udruge ArtBazaar, koji umjetnicima i kreativcima omogućuje predstavljanje njihovih radova.

Za Ljetno izdanje sajma okupljeno je 25 izlagača koji će svoje rukotvorine predstaviti 19. i 20. rujna od 12.00h do 20.00h u prostoru Ex Bernardija.

„Na ovom izdanju artBazaara nikla je ljubav među kreativcima i projektom Six Martinis koji će poznatu atmosferu bazzara dodatno začiniti opojnim plesnim ritmovima. Stvari postaju još bolje! Posebno za ovu priliku, SM je pozvao niz glazbenika/ca da im se pridruže u posebnoj ediciji SM&friends.“, najavljuju iz organizacije sajma rukotvornina.

ArtBazaar i ovog puta ima popratni program te humanitarnu akciju za Azil za napuštene pse, Društva za zaštitu životinja Rijeka

Evo još nekih popratnih programa koji unose raznolikost u sajam:

DJEČJA RADIONICA Izrada lutki by Jadranka Lacković

Zasigurno i vi u svome domu imate kartonske tube od wc papira, stare novine, štapiće od sladoleda. Vaša djeca će imati priliku naučiti kako od potrošnog materijala napraviti štapne lutke te možete sa svojim klincima kreirati mini lutkarske predstave.

Jadranka Lacković voditi će likovnu radionicu koja je namijenjena djeci od 5 do 10 godina, ali su dobrodošle i njihove mame i tate. Kako bi razvijali kreativnost i maštu tijekom radionice, djeca će izrađivati likovne radove od raznih materijala. Male kreativce voditeljica će naučiti kako reciklirati i od starih ”wc” tuba, čepova, štapića od sladoleda izraditi razna bića: gusare, princeze, pingvine…samo je nebo granica! Slikat ćemo, kolažirati, modelirati i dobro se zabaviti. 🙂

Radionica je besplatna te će se održati u nedjelju, 20. rujna od 12-13.30h.
Prijave se vrše na email: lackovic.jadranka@gmail.com.

O voditeljici: Jadranka Lacković rođena je 1986. godine u Rijeci, akademska slikarica je po struci. Radno iskustvo u vođenju dječjih radionica stjecala je dugogodišnjim radom na Špancirfestu u Varaždinu, Festivalu uličnih čarobnjaka u Puli, Novigradu i Labinu te Dječjem festivalu u Šibeniku. Trenutno je na stažu u Gradskom kazalištu lutaka. Vlasnica je brenda ojoMAGico.

RADIONICA SITOTISKA by DIYsitolab

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže radionici sitotiska koja će se odvijati na Ljetnom artBazaaru.
Cilj radionice je upoznati sve polaznike/ce s tehnikom sitotiska i njezinim alternativnim metodama prilagođenim za kućne uvjete. Uvodno predavanje zamišljeno je kratko, ali slatko, jer praktični dio je ipak ono najzanimljivije; svaki polaznik/ica ima priliku višestruko zaprljati ruke! Za radionicu su pripremljeni gotovi motivi koje ćemo tiskati na papire i torbe kao i knjižica s uputstvima i uvodom u sitotisak. Radionicu će voditi DIYsitolab iz Rijeke.

Radionica će se odvijati u subotu 19. rujna, 12-14.30h.

Broj polaznika/ca je ograničen. Donacija za potrošne materijale radionice je 70 kn za jedan dan.
Mail za prijave: pinkbrejn@gmail.com

DIYsitolab info: https://www.facebook.com/diysitolab

Svakog dana na stranicama prezentacije izlagače koji će izlagati na ljetnom artBazaaru, stoga bacite pogled.

https://www.facebook.com/artBazaar.ri
http://instagram.com/artbazaar.ri
http://artbazaarri.tumblr.com/

plakat
plakat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari