RIJEKA NE ZATVARA OČI Grad Rijeka uključit će se u akciju za pomoć izbjeglicama

Grad Rijeka uključit će se u akciju za pomoć migrantima i izbjeglicama donacijom u iznosu od 70.000,00 kuna na račun Hrvatskog Crvenog križa koji je javnosti uputio apel pod nazivom “Pomozimo izbjeglicama na području jugoistočne Europe”, za pomoć izuzetno velikom broju migranata i izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja zahvaćenih ratovima, dugotrajnim sukobima i kršenjima ljudskih prava.

Hrvatski Crveni križ uputio je apel javnosti “Pomozimo izbjeglicama na području jugoistočne Europe” za pomoć izuzetno velikom broju migranata i izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja zahvaćenih ratovima, dugotrajnim sukobima i kršenjima ljudskih prava. Prema podacima Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR), ukupan broj izbjeglica i migranata koji su prešli Mediteran i stigli u EU tijekom 2015. godine je 264.500 osoba.

Nacionalna društva Crvenog križa Italije, Grčke, Makedonije, Srbije, Mađarske i drugih zemalja, uz pomoć Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca pružaju izbjeglicama osnovnu humanitarnu pomoć u vodi, hrani, higijeni, opremi za djecu, te prvu pomoć. Budući da trenutno postoji potreba za pomoć izbjeglicama na području Makedonije i Srbije, Hrvatski Crveni križ nastoji prikupiti pomoć za nabavu hrane, vode, higijenskih potrepština, te setova za prvu pomoć.

Također, dio sredstava bit će utrošen za troškove distribucije humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koje će Hrvatski Crveni križ poslati na područja gdje se nalaze izbjeglice ako se za to pojavi potreba. Riječ je o timovima koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

Grad Rijeka uključit će se u akciju za pomoć migrantima i izbjeglicama donacijom u iznosu od 70.000,00 kuna na račun Hrvatskog Crvenog križa.

Također, podsjećamo da će se Grad Rijeka snaći i pružiti ruku pomoći ako dođe i do potrebe da primi dio migranata i izbjeglica i zbrine ih u sklopu nacionalnog plana zbrinjavanja izbjeglica. Kako je istaknuo gradonačelnik Obersnel OVDJE, već postoji okvirni plan zbrinjavanja izbjeglica na određenim lokacijama u gradu koje bi se prilagodile za tu namjenu. Koje su to lokacije, pročitajte OVDJE.
(I.N./R.Z.)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views