Evo koliko novaca Grad Rijeka troši na održavanje objekata bivše Tvornice papira

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Članica Gradskog vijeća Filipa Capan je, temeljem članka 67. poslovnika Gradskog vijeća grada Rijeke, dostavila gradonačelniku pisanim putem sljedeće pitanje.

Vijećnicu Filipu Capan zanimalo je koliko Grad Rijeka potroši na održavanje nekadašnjih industrijskih postrojenja bivše Tvornice papira Hartera i koliki je vlasnički udio Grada Rijeke u ukupnoj vlasničkoj strukturi navedenog zapuštenog industrijskog kompleksa

Odgovor riječkog gradonačelnika prenosimo u cijelosti

U kompleksu bivše tvornice papira Hartera, odjeli gradske uprave za komunalni sustav i gospodarenje imovinom, u periodu od 2004. godine do danas, uložili su ukupno 969.181,49 kuna. Od navedenog iznosa, najveći dio od 941.308,98 kuna, odnosio se na krovopokrivačke  radove objekta Ružićeve 34 ( ex. Parafinka), dok je ostatak od 27.872,51 kuna utrošen na manje popravke objekta Ružićeve 38.

Uz navedeno, Odjel gradske uprave za kulturu 2012. godine, uložio je u statičku sanaciju velike dvorane, iznos od 220 tisuća kuna.

Što se tiče vlasništva nad kompleksom bivše tvornice papira na kraju Ružićeve ulice, trećina je u vlasništvu Grada Rijeke, a što se odnosi na prostore Marganova i ex Parafinke s pripadajućim vanjskim prostorom, površine 17667m2.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari