Maša Smokrović nova predsjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ

Maša Smokrović, iz redova HUP-a, jednoglasno je izabrana je za novu predsjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije

Za zamjenike izabfrani su Radmila Miletić i Erik Fabijanić. Odluka je to s današnje 28.sjednice GSV-a na kojoj je dosadašnji predsjednik Damir Bačinović podnio izvještaj o radu ovog tripartitnog tijela u proteklom mandatu.

Rekao je da su aktivnostima GSV-a proteklu godinu dominirali problemi u najvećem kvarnerskom brodogradilištu 3.maju kojem su prijetili stečaj i likvidacija.

Istaknuo je da je zahvaljujući velikom angažmanu župana Zlatka Komadine i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela kao i najvišim tijelima gradske i županijske vlasti u zadnji trenutak spriječen takav najgori scenarij.

Dodao je da je važnu ulogu kao inicijator brojnih aktivnosti i tematskih sjednica na kojima se upozoravalo na krajnje tešku situaciju u tom velikom gospodarskom sustavu imalo upravo Gospodarsko-socijalno vijeće PGŽ.

Posebno je istaknuo veliki doprinos brojnih kooperanata i dobavljača u spašavanju i nastavku proizvodnje u 3.maju te im se zahvalio u ime svih radnika riječkog brodogradilišta.

Sjednici su prisustvovali i župan Komadina te gradonačelnik Obersnel koji su se zahvalili članovima GSV na angažmanu oko ključnih gospodarskih tema, a posebno pitanja opstanka brodogradnje na ovom području.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari