FILODRAMMATICA U ČETVRTAK: Književnik i novinar Davor Mandić gost čitateljskog kluba “One” Gradske knjižnice Rijeka

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Novinar i spisatelj Davor Mandić 26. listopada u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka izabrani je gost čitateljskog kluba One povodom Mjeseca hrvatske knjige

Davor Mandić i njegova knjiga Đavolja simfonija bit će centar pažnje čitateljskog kluba One ali i svih vas ostalih zainteresiranih sudionika.

Oni će autora podvrgnuti ispitivanju, toplo i ljubopitljivo, o svemu što čini njegov spisateljski opus i čitateljski ukus. Osim o romanu Đavolja simfonija, bit će tu priče o Davorovom odrastanju u Puli i podvojenim osjećajima prema ratu, za koji kaže da su ga ljudi štufi – a istovremeno se boje da je rat sve što imamo. Tu je i pitanje utječe li novinarsko iskustvo na vještinu pisanja proze, zašto mlađa generacija pisaca ima podvojene osjećaje prema temi Domovinskog rata, te o poziciji kulture u medijima današnjice.

Davor Mandić riječki je novinar i pisac odrastao u obitelji novinara, moglo bi se možda čak reći novinarski aktivist, zaljubljenik u kulturu i ugodan sugovornik.

Čitateljski klub ONE, osnovan davne 2012. pod nazivom s jasnom porukom 50+, jedan je od najživljih klubova Gradske knjižnice koji djeluje u kontinuitetu, a vrsnim izborom čitateljske literature potpomaže i mlađim klubovima u potrazi za čitateljskim pustolovinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari