Foto: Ilustracija

Najavljeno je i otvorenje dva interpretacijska centra – Interpretacijski centar pomorske baštine u Krku i plovni Interpretacijski centar Lošinjski loger Mali Lošinj/Nerezine

Na Botelu Marina najavljen je 7. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – Fiumare 2018. U sklopu najave festivala otvorena je Izložba fotografija „Jedra Kvarnera“ u organizaciji Foto saveza Primorsko goranske županije. U ime Primorsko-goranske županije na konferenciji za novinare i otvorenju izložbe prisustvovala je pročelnica UO pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

Najavljujući manifestaciju pročelnica je istaknula kako je Primorsko-goranska županija sastavni dio ove manifestacije koja se održava sedmu godinu za redom.

“Neupitna je povezanost Primorsko-goranske županije s morem, od mora i uz more, jer tu žive ljudi, uz more se odvijaju gospodarske djelatnosti i to je prepoznatljivo kroz niz djelatnosti u Primorsko-goranskoj županiji, a jedan od njih je upravo u Europski projekt Mala Barka2“.

Pročelnica je najavila otvorenje dva interpretacijska centra, Interpretacijski centar pomorske baštine u Krku i plovni Interpretacijski centar Lošinjski loger Mali Lošinj/Nerezine.

“Ne smijemo zaboraviti našu baštinu i tradiciju, a upravo kroz takve centre nastojimo održati, promovirati i ojačati turističku destinaciju tako takvu”, rekla je Milošević napomenuvši da jedan takav centar otvoren u sklopu projekta Mala barka u Mošćeničkoj Dragi.

Primorsko-goranska županija vodeći je partner na Projektu Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana, u sklopu kojeg se sufinanciraju turističke manifestacije koje interpretiraju pomorsku baštinu našega kraja. Ukupni proračun projekta iznosi 2.164.455,00 EUR-a, od čega 1.839.786,75 EUR-a bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pored Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Udruge i Ekomuzeja “Kuća o batani” iz Rovinja, u projekt su uključeni slovenski partneri: Općina Izola, Turistička zajednica Izola, Općina Piran i njihov Pomorski muzej “Sergej Mašera”.

Otvorenje 7. Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije – FIUMARE 2018 sa svečanim defileom sudionika festivala na Korzu održat će se u utorak 29. svibnja u 10 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj