Večeras u Parku Nikole Hosta „Divlja noć“!

Foto: Riječanin

Kroz događanje će okupljene voditi tim stručnih djelatnika Prirodoslovnog muzeja Rijeka, a namijenjeno je svim zainteresiranima, odraslima, obiteljima i djeci.

U petak, 25. svibnja 2018. godine, u 21 sat, u Parku Nikole Hosta, ispred Prirodoslovnog muzeja održat će se zvučno-scensko događanje Divlja noć, u sklopu manifestacije Riječki zeleni tjedan.

Divlja noć predstavlja noćnu šetnju parkom Nikole Hosta tijekom koje zainteresirani mogu upoznati divlje životinje aktivne noću, od kojih neke dolaze i na područje grada, dok neke dolaze iz nešto daljih krajeva ili vremena.

Kroz događanje će okupljene voditi tim stručnih djelatnika Prirodoslovnog muzeja Rijeka, a namijenjeno je svim zainteresiranima, odraslima, obiteljima i djeci.

Festival pčele samice

U subotu, 26. svibnja 2018., se u Botaničkom vrtu Muzeja održava Festival pčele samice, s početkom u 10 sati.

Festival pčele samice obiteljsko je događanje kojim se želi posjetitelje upoznati s pčelama, njihovom građom, biologijom, načinom života i njihovim suživotom s biljkama cvjetnicama te značajem za svijet kakvog danas poznajemo. Ove godine će se posebna pažnja posvetiti pčelama samicama, autohtonim pčelama koje ne žive u zajednicama, već samostalno, a kojih na području Hrvatske dolazi više od 500 vrsta, dok je jedna od njih, Melitta tomentosa, otkrivena i opisana upravo na području grada Rijeke.

Program se odvija u Muzeju u Rijeci, u vremenu od 10 do 13 sati
namijenjen je obiteljima s djecom.

Oba programa su besplatna i nije potrebna najava dolaska, a izvode se u sklopu Riječkog zelenog tjedna.

Riječki zeleni tjedan organizira Grad Rijeka u sklopu manifestacije EU GREEN WEEK koju od 21. do 26. svibnja provodi Europska komisija s naglaskom na temu „Zeleni gradovi za zeleniju budućnost“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views