2020. godina biti će u znaku Frankopana, uređuje se čak sedam kaštela u našoj županiji

Sljedeća 2020.godina, biti će godina u znaku promocije povijesne plemićke dinastije Frankopana, tvrde predstavnici Primorsko-goranske županije

Veliki projekt obnove i turističke valorizacije vrijedne povijesno-kulturne baštine, “Putovima Frankopana”, dobio je produljenje za dovršetak do 1. veljače 2020.godine što omogućava da se cjelovito realiziraju svi planirani programi i aktivnosti.

O samim aktivnostima i planovima govorile su pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić te direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić-Živadinov.

Pročelnica Šišić podsjetila je kako se s obnovom prvog Frankopanskog kaštela u Vinodolu započelo još 2005. godine a da je prihvaćanjem projekta “Putovima Frankopana” kao europskog projekta osiguran novac za značajne građevinske ali i programske aktivnosti. Ukupno je riječ o 61 milijun kuna od čega je čak 47 milijuna bespovratnog europskog novca, istaknula je Šišić. Dodala je da je riječ o projektu koji obuhvaća tri mikro regije, Gorski kotar, otok Krk i Vinodol, u kojima će se u obnovljenim kaštelima urediti 7 interpretacijskih centara dok je Posjetiteljski  centar već uređen u dvorcu Nova Kraljevica.

Peršić-Živadinov naglasila je kako će Turistička zajednica Kvarnera u sljedećoj godini intenzivno komunicirati kulturno-turističku rutu o Frankopanima, za što će biti tiskane i posebne brošure, monografija te drugi promotivni materijali.

Turistička valorizacija kulturne i povijesne baštine nosi u sebi veliki potencijal za produljenje turističke sezone i promidžbu ove regije kao atraktivne cjelogodišnje destinacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari