(FOTOGALERIJA) U riječkom KBC-u danas otvorena moderna angiosala za radiologiju

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na Zavodu za kardiovaskularne bolesti KBC-a Rijeka danas je otvorena moderna polivalentna angiosala za intervencijske radiološke procedure

Otvaranju angiosale nazočili su župan Zlatko Komadina, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, ravnatelj KBC Davor Štimac te državni tajnik Željko Plazonić.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Nova i osuvremenjena angiosala uvelike će olakšati rad medicinskom osoblju te osigurati bolje uvjete liječenja samim pacijentima.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Ovime  je dovršenadetaljna rekonstrukcija prostora i zamjena prve angiosale stare 20-ak godina.

Navedeni uređaj dio je novouređenog endovaskularnog laboratorija, u kojem se sada nalaze 3 moderna angiografska uređaja, s dijagnostičkim i terapijskim karakteristikama koje omogućuju izvođenje i najsloženijih zahvata u liječenju bolesti srca i krvnih žila.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Opremanjem ovakvog kompleksa, zajedničkim radom liječnika različitih specijalnosti koji djeluju kroz Koordinaciju za ndovaskularnu medicinu, omogućeno je trenutno dijagnosticiranje i liječenje životno ugroženih bolesnika sa srčanim ili moždanim
infarktom; rupturom aorte ili po život opasnim srčanim aritmijama.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Tri moderne angiosale ujedno omogućuju bolju dostupnost intervencijskog liječenja većem broju elektivnih bolesnika.

U KBC-u Rijeka izvode se najsloženiji elektrofiziološki, endovaskularni i kirurški zahvati, a po rezultatima liječenja bolesti krvožilnog sustava riječka bolnica može konkurirati vrhunskim europskim ustanovama. Godišnje se u sklopu endovaskularnog laboratorija učini preko 4500 zahvata, od čega je oko 2500 terapijskih intervencija.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Hitnom intervencijom s postavljanjem stenta godišnje se liječi više od 700 bolesnika s infarktom srca. Od lipnja 2019. započet je i program hitnog intervencijskog liječenja moždanog infarkta te je do sada učinjeno 20 zahvata.

Ministarstvo zdravstva RH financiralo je novu medicinsku opremu u vrijednosti od 5,4 milijuna kuna bespovratnim EU sredstvima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uključujući građevinske radove, vrijednost investicije doseže 8,2 milijuna kuna.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari