U BLAGDANSKOM RUHU

Galerija | Advent u Kastvu: Grad na brege plijeni blagdanskim ruhom; Evo koje atrakcije nudi!

Blagdanska rasvjeta resi cijeli Kastav, a primjećuje se da svake godine ima sve više privatnih kuća i okućnica koje blagdanski uređene daju svoj vrijedni prilog cjelini

U sportskoj zoni smješten je lunapark, veselje za najmlađe, koji bi tu trebao ostati do 6. siječnja.

Gradska jezgra ima toplu blagdansku atmosferu, uz rasvjetu i prigodnu ambijentalnu glazbu koja se širi gradskim ulicama.

Na Fortici se nalazi foto punkt; prozor s najljepšim pogledom na Kvarner kao stvoren za romantičnu fotografiju kvarnerskog sutona.

U crkvici Sv. Fabijana i Sebastijana mogu se pogledati jaslice koje su napravljene od preko 500 dijelova, s mnoštvom figurica i elementima u pokretu. Efekti vatre i vode te ambijentalno osvjetljenje dodatni su aspekti koji pružaju nezaboravan doživljaj.

Pod osvjetljenom gradskom Ložom nalazi se foto punkt, a uređenje se nastavlja i pod Volticom na putu prema Crekvini.

Crekvina je ove godine zaista zablistala. Osvjetljena blagdanska kuglica okružena je velikim poklonima, kao lijepim željama, a pod crvenom blagdanskom rasvjetom nalazi se zelena „šuma“ od božićnih drvca. Drvca posađena u tegle nakon blagdana podijelit će se građanima i posaditi, kako bi Kastav iz godine u godinu bio zeleniji i ljepši.

Jaki koncertni programi su ove godine zbog epidemiološke situacije izostali, ali za dobro raspoloženje će se pobrinuti kastavski ugostitelji koji će prirediti blagdanska druženja petkom i subotom na Trgu Matka Laginje uz tipičnu blagdansku ponudu.

U subotu 18.12. u 18 sati pod Ložom nastupit će učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Milan Brozović Kastav, uz nastavak druženja u organizaciji kastavskih ugostitelja.

U nedjelju 19. 12. u 10 sati starta Riječka zimska liga u trčanju koja kreće iz Kastva po poznatim kastavskim šumskim šetnicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari