SIMBOL NADE, MIRA, LJUBAVI...

Video | Betlehemsko svjetlo mira stiglo u KBC Rijeka; Pogledajte video s primopredaje!

Ravnatelj prof. dr. Alen Ružić zaželio je svima puno sreće i zdravlja, ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i sretnu novu 2022. godinu posebno se zahvalivši djelatnicima KBC-a na svem njihovom trudu i zalaganju

Betlehemsko svjetlo koje simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima stiglo je u utorak, 14. prosinca na sušački lokalitet KBC-a Rijeka gdje ga je iz ruku skauta Riječke nadbiskupije primio ravnatelj prof. dr. Alen Ružić. Tom prigodom ravnatelj Ružić zahvalio se i donatorima božićnih jelki Hrvatskim šumama te predstavniku donatora jaslica, Vedranu Babiću.

Kao i svaki ciklus, tako i godina ima svoj početak i kraj, a ovi dani i nesvjesno nas navode na sumiranje, preispitivanje rezultata, pripremu za novi krug, nadu u svjetliju budućnost”, istaknuo je uvodno ravnatelj Ružić dodajući da su sve to simboličke poruke koje asocira i Betlehemsko svjetlo, a koje je ljubaznošću i trudom izviđača i ove godine došlo do nas, uljepšavajući blagdanske trenutke.

Posebno se zahvalivši članicama Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije – Chiari Vratović, Marti Simčić i Katarini Topić koje su donijele Betlehemsko svjetlo mira na Sušak, ravnatelj je naglasio simboliku svjetla  kao svjetla života i snage koja osvjetljava mrak, pomaže otkriti smisao i cilj, pomaže da sagledamo sebe i budemo bolji, daje nam snagu i pokreće nas.

Simbolika dijeljenja svjetla prenosi poruku dijeljenja dobrote među ljudima, solidarnosti i ljubavi na djelu”, nastavio je ravnatelj Ružić ukazujući da smo “u ovom trenutku mi ti presretni primatelji svjetla mira koje u ovo blagdansko vrijeme simbolikom i porukama ujedinjuje svijet.”

 

Iz perspektive bolničkog kadra”, naglasio je ravnatelj Ružić, “na prvoj smo crti borbe protiv zaraze koja dramatično utječe na stvarnost i živote svih nas i sve su naše nade usmjerene k smiraju pandemije i normalizaciji stanja,”

U nastavku obraćanja okupljenim gostima i novinarima, ravnatelj se posebno zahvalio na velikoj gesti dobrih namjera Hrvatskim šumama i na njihovoj otvorenosti i kontinuiranoj brizi za zajednicu. “Donacija pet prekrasnih jelki koje krase sve lokalitete KBC-a Rijeka pridonose atmosferi normalizacije i ugodnijem ozračju za naše pacijente i korisnike ali i sve osoblje”, rekao je ravnatelj zahvalivši se Ivani Pečnik-Kastner, voditeljici uprave Hrvatskih šuma podružnice Delnice, Hermanu Sušniku – upravitelju Šumarije Klana i Sanji Beljan Brkić – rukovoditeljici pravnog odjela Hrvatskih šuma podružnice Delnice.

Posebnu zahvalu zavrijedio je za svoju “dobrotvornu čaroliju” i Vedran Babić koji se i ove godine uključio u akciju oplemenjivanja prostora KBC-a darivanjem jaslica koje krase ulazni hol na Sušaku, ali i na lokalitetu Kantrida u vrijeme blagdana.

VIDEO DANA:

Ravnatelj prof. dr. Alen Ružić zaključno je zaželio svima puno sreće i zdravlja, ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i sretnu novu 2022.godinu posebno se zahvalivši djelatnicima KBC-a na svem njihovom trudu i zalaganju, njihovom nesebičnom davanju kojem svjedočimo i u kojem svakodnevno prepoznajemo svjetlost nesebične dobrote i ljubavi za drugoga. Zahvalio se  i obiteljima naših djelatnika na podršci i razumijevanju te svima zaželio puno zdravlja, ljubavi i mira.

Na lijepim riječima ravnatelju su se potom zahvalili Ivana Pečnik-Kastner, voditeljica uprave Hrvatskih šuma podružnica Delnice i Vedran Babić, predstavnik donatora jaslica, organizator Adventa na Gradini, dok je Ivan Šarić, bolnički kapelan lokaliteta Sušak poželio da nam “svjetlo bude nada da nismo sami”.

Brižljivo izrađene i motivima izražajne blagdanske jaslice postavljene su u prizemnom holu glavne bolničke zgrade kao i na Kantridi kako bi pacijentima, posjetiteljima i djelatnicima obogatile doživljaj blagdana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari