2.000 MASKI

Autotrolej danas podijelio putnicima 2.000 zaštitnih maski! Od ponedjeljka  bez “popusta” – nema maske, nema vožnje!

Foto: Mateo Levak/Riportal

KD Autotrolej danas je svojim korisnicima dijelilo zaštitne maske za lice

Naime, kako bi podignuli svijest korisnika o potrebi i obvezi nošenja maski tijekom vožnje javnim gradskim prijevozom, KD Autotrolej je nabavilo 2 tisuće komada maski koje su predane vozačima kako bi ih isti mogli dijeliti putnicima koji ih nemaju.

Isto je učinjeno obzirom je 25. lipnja na snagu stupila odluka Stožera civilne zaštite RH kojom je obavezno nošenje zaštitnih maski za lice prilikom korištenja javnog gradskog prijevoza. Isto tako, odlukom je propisano kako putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice.

“Kako bi ipak izbjegli da do ovakvih situacija dođe, akcijom dijeljena maski željeli smo izbjeći ovakve situacije, odnosno situacije u kojima bi vozač putniku bez maske trebao onemogućiti daljnju vožnju”, kazala nam je glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić koja je i sama putnicima na nekoliko linija tijekom prijepodneva dijelila zaštitne maske za lice.

Kristina Prijić ujedno je odaslala i važno upozorenje:

“Ovim putem apeliramo na sve naše korisnike da se pridržavaju odluke, te najavljujemo kako ćemo od ponedjeljka, 29. lipnja, ipak morati postupati u skladu s odlukom i putniku bez maske onemogućiti daljnju vožnju.”.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari