BRAVO EKIPA! Mladi Riječani na Drenovi obnovili školsko igralište i odigrali turnir u spomen na preminulog prijatelja Luku Zupčića

Foto: Riječanin

Prekrasna slika proteklih dana na Drenovi: u spomen na svoga prerano otišloga prijatelja Luku Zupčića, mladi Riječani organizirali donatorsku akciju, košarkaški turnir te obnovu školskog košarkaškog igrališta!

“Početna misao vodilja nam je bila da organiziramo turnir kako bi se oprostili od Luke radeći ono u čemu je najviše uživao – igrajući košarku. Za riječima opisati našega Luku, vjerujem da nemam dovoljno široki vokabular. On je bio posebna individua, uvijek nasmijan i vedar. Oko njega je zračila neka posebna energija te sumnjam da ćete pronaći ijednu osobu koja je imala nešto loše reći za njega. Počivaj u miru, prijatelju.”, izjavio je Niko Čače, uz Luku Čankovića jedan od suorganizatora obnove igrališa Osnovne škole Fran Franković odnosno košarkaškog turnira koji je u nedjelju odigran na Drenovi pred velikim brojem gledatelja, prijatelja, članova obitelji i poznanika Luke Zupčića.

Turnir je počeo u 10 sati uz sudjelovanje 16 ekipa koje su činila po četiri igrača. Sudionici su stigli iz Rijeke, Zadra, Zagreba… Organizatori su davali prednost prijavama onih mladića koji su poznavali Luku odnosno onima “kojima će puno značiti kada kući ponesu pehar na kojemu će pisati Luka Zupčić”.

Kroz organizaciju su dobili velik broj prijava za turnir što, prema njihovim riječima, samo pokazuje kako Rijeci nedostaje sličnih sportskih događaja.

Niko Čače i Luka Čanković uz mnoge pomagače kroz mjesec dana su uz pomoć donacija, prijatelja i poznanika u potpunosti preuredili košarkaško igralište na kojem je Luka proveo svoju mladost!

“Zahvaljujući velikom broju donacija još uoči turnira smo prikupili dovoljno novaca za započeti radove na obnovi igrališta što nas je natjeralo d aizmijenimo plan jer smo igralište namjeravali obnoviti nakon memorijalnog turnira. Do početka turnira uspjeli smo prebojati ograde, koševe, linije terena, promijeniti klupice, table i obruče – sve to uz pomoć prijatelja, poznanika i potpuno nepoznatih ljudi a sada naših prijatelja!”, ispirčao nam je Niko Čače uz dodatak: “Velika nam je želja da se jednoga dana igralište preimenuje u “Košarkaško igralište Luka Zupčić” no do toga je zasad mnogo posla”.

Niko Čače (desno), Luka Čanković (u sredini) Foto: Ivan Oškera

 

I tijekom turnira prikupljane su donacije pomoću kojih će se izraditi veliki grafit koji će nadgledati igralište.

“Eventulani višak novca preusmjerit ćemo u neka druga dobra djela.”, zaključio je Niko Čače.

Evo kako je školsko igralište izgledalo prije obnove…

…a evo kako izgleda sada!

Ne preostaje nam nego zahvaliti ovim vrijednim mladim ljudima i poželjeti da  u svakome riječkom kvartu niknu ovakve ideje i dobra volja da se uljepša naša svakodnevica!

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari