(FOTOGALERIJA) PREMIJER U RIJECI: Andrej Plenković obišao kontejnerski terminal na Brajdici i KBC Rijeka

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravi danas tijekom gotovo cijeloga dana u posjeti Rijeci

U pratnji domaćina i ministara Olega Butkovića i Garija Capelija obišao je kontejnerski terminal na Brajdici i KBC Rijeka gdje se informirao o projektima, posebno o projektu gradnje nove riječke bolnice na Sušaku.

Premijer je najprije obišao gradilište na području Riječke luke kojim se povezuju lučki, željeznički i cestovni pravci.

Tim će pravcima, kroz nekoliko godina, po završetku projekta, prolaziti teret iz Rijeke prema svim europskim odredištima. Partneri u projektu su Lučka uprava Rijeka i HŽ Infarstruktura, a ukupna vrijednost radova nešto je veća od 35 milijuna eura, od čega se čak 85 posto financira iz fondova EU.

Kompletan projekt trebao bi biti gotov do 2021. godine. Nešto kasnije očekuje se i dovršetak ceste D 403 koja će riječku luku povezati s obilaznicom, a gradnja toga projekta vrijedna je 70 milijuna eura.

Nakon obilaska radova na lučkom području, premijer Andrej Plenković sa suradnicima posjetio je KBC Rijeka na Sušaku

U ovim trenucima predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković sudjeluje na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Rijeci što se održava u dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Svečanost je počela u 18 sati a u pratnji predsjednika Plenkovića su visoki stranački dužnosnici.

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari