POVODOM DANA SV. VIDA

Galerija | Čak 16 mališana s imenom Vid u Dječjoj kući darivao gradonačelnik Filipović

Foto: Grad Rijeka

Povodom Dana i blagdana sv. Vida 15. lipnja, gradonačelnik Marko Filipović sa zamjenicima primio je i darivao djecu rođenu u proteklih godinu dana koja nose ime zaštitnika grada Rijeke

Tradicionalno primanje za djecu koja nose ime zaštitnika Rijeke i ove se godine, zbog sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera, održalo za 16 mališana rođenih u proteklih godinu dana.

Primanje je po prvi put održano u Dječjoj kući Rijeka, koja je u sklopu art-kvarta Benčić u ožujku otvorila svoja vrata kao jedinstven prostor u Hrvatskoj namijenjen razvoju dječje kreativnosti i znanja.

Čestitavši im imendan, ujedno i Dan grada Rijeke, gradonačelnik Marko Filipović mališane je darivao srebrnjakom sv. Vida.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je primanje za djecu koja nose ime zaštitnika Rijeke jedan od najljepših događaja koje Grad Rijeka priprema u povodu obilježavanja Dana sv. Vida.

„Izreka kaže kako je djetetovo ime njegov put u život – danas ne možemo ni sanjati koji će životni put imati vaša djeca i kamo će ih on odvesti, ali ja sam siguran da će se jednom vratiti u svoj grad kamo god ih put nanese“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Djeci, djevojčicama imenom Vita i dječacima imenom Vito i Vid te njihovih roditeljima imendan su čestitali i zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski, kojemu kao pedijatru u dječjoj bolnici Kantrida nije nimalo strano biti okružen brojnom djecom.

Zamjenica Krpan, koja će biti zadužena za odgoj i školstvo, prenijela je poruku ravnatelja Gradske knjižnice Rijeka Nike Cvjetkovića. U povodu blagdana sv. Vida, osim srebrnjaka sa zaštitnikom našeg grada, djeca su na poklon dobila i besplatno učlanjenje u Gradsku knjižnicu Rijeka, čime ostvaruju pravo i na korištenje i Dječjeg odjela Stribor.

„Posebnost ovog ogranka Gradske knjižnice je što je jedan dio namijenjen upravo bebama. To je mjesto gdje se majke i očevi mogu opustiti i provoditi ugodne trenutke sa svojim bebama, igrajući se s njima i čitajući im knjige,“ kazala je zamjenica Krpan.

Kao i svake godine, Grad Rijeka je pripremio poklone i za svu djecu starijih uzrasta, njih 168 starosti do deset godina, koja nose ime zaštitnika grada te im već uputio pozive da svoje poklone preuzmu pojedinačno u Informativnom centru Grada Rijeke od 16. do 30. lipnja 2021. godine.

Najviše djece s imenom zaštitnika našega grada u posljednjih deset godina rodilo se 2013., kada je neku izvedenicom imena Vid ponijelo čak 27 mališana.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari