MODERNI VIZIRI

FOTO: CTK Rijeka napravio zaštitne vizire za Kliniku dentalne medicine Rijeka

Zaštitni viziri isprintani u CTK Rijeka već su u uporabi 

U borbi protiv pandemije korona virusa (COVID -19), Centar tehničke kulture Rijeka odgovorio je na potrebe zdravstvenih djelatnika te sz za osoblje Klinike za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka izradili zaštitne vizire 3D printanjem. 

“Printanjem vizira na naša tri printera pridružili smo se Hrvatskoj zajednici tehničke kulture u ovoj hvale vrijednoj inicijativi kako bi svi skupa medicinsko osoblje zaštitili što je više moguće.”, priopćili su iz CTK Rijeka.

“Ovo je dobar primjer suradnje dviju struka i sigurno će CTK Rijeka i dalje biti na raspolaganju. U uvjetima pandemije koja je zahvatila i našu zemlju CTK Rijeka je svoje resurse stavio na raspolaganje, ne samo što se tiče naša tri printera već i znanja naših informatičara. Do sada smo isprintali dvadeset i pet vizira, ali naši printeri neće prestati raditi dok god u zdravstvenom sustavu postoji potreba za vizirima i našoj pomoći.”, poručuju.

“U ovoj situaciji vrlo je važno pažljivo rukovati s printanim materijalima kako ne bi došlo do kontaminacije prije nego dođe do zdravstvenih djelatnika. Obvezno se moraju koristiti maske i rukavica prilikom rukovanja. Prije početka rukovanja obvezno je temeljito pranje ruku, dok je svaki vizir nakon printanja spremljen u čistu vrećicu koja je potom čvrsto zatvorena kako bismo smanjili mogućnost kontaminacije.”, pojasnili su mjere kojih su se morali pridržavati pri izradi, pakovanju i transportku vizira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari