Delnička policija Adamu ispunila želju povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom, policijski službenici Policijske postaje Delnice ispunili su veliku želju Adamu, mladiću s Down sindromom

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom, policijski službenici Policijske postaje Delnice ispunili su veliku želju Adamu, mladiću s Down sindromom te mu omogućili da iz prve ruke upozna policiju i poslove kojima se bavi.

Adamovu veliku želju ispunili su na zamolbu Društva sportske rekreacije Cross Sport Delnice te je Adam nedavno posjetio Policijsku postaju i družio se s policijskim službenicima.

Posjet je protekao u dobrom i veselom raspoloženju, a Adam je sa zanimanjem razgledao prostor u kojem rade policijski službenici, saznao koji su poslovi koje obavljaju kako bi on, njegovi najbliži i svi drugi građani i njihova imovina bili što sigurniji.

Policijski službenici su mu objasnili za što se koriste i čemu služe pojedini dijelovi opreme koju u svom radu koristi temeljna i kriminalistička policija te mu omogućili da nešto i sam isproba.

Također, Adam je sa zanimanjem razgledao i službena policijska vozila.

Susret Adama i policijskih službenika protekao je u srdačnom i veselom raspoloženju te završio zajedničkim fotografijama za uspomenu. Ispunjenjem velike Adamove želje, Adam ne samo da je saznao više o policijskim poslovima već je u policijskim službenicima pronašao i prave prijatelje.

Adam i njegova majka zahvalili su policijskim službenicima na zajedničkom druženju te im za uspomenu uručili pano sa fotografijama.

Inače, Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se 21. ožujka, a navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.

Prvi je put obilježen 2006. godine u Singapuru, a obilježava se kako bi se što više ljudi upoznalo s ovim poremećajem te potaknulo na veće poštivanje prava, razumijevanje i poboljšanje položaja i kvalitete života osoba s Down sindromom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari